kijk op vechtdal centrumplan dalfsen

De raad heeft in november 2017 de Centrumvisie vastgesteld. Dit is de basis voor de planvorming die nu gaat plaatsvinden. De visie is opgesteld voor de komende 20-25 jaren. Dus het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Daar is gewoonweg ook het geld niet voor beschikbaar. Het wordt in verschillende fasen opgezet en uitgevoerd.

Sinds 1 mei jongstleden is er een projectleider aangewezen, die een projectteam heeft samengesteld. Het eerste deel dat wordt opgepakt is bij de Molendijk, de oude gymzaal, Politiebureau etc. Daar moet een stedenbouwkundige visie voor worden gemaakt, compleet met participatie traject (inspraakprocedures). Getracht wordt om deze begin 2019 in de raad te laten behandelen. Later komen dan andere delen aan de beurt, zoals locatie Gruthuuske, Molengebied, Kerkplein en Prinsenstraat en de Oostelijk kade langs de Vecht.

Die laatste locatie is ook bij het Waterschap in beeld want de dijk is niet toereikend voor het nieuwe Hoogwater beschermingsprogramma (HWBP). Waterschap, gemeente en provincie (eigenaar van de brug) gaan daar gezamenlijk optrekken. Wat ik probeer uit te leggen is dat de uitvoering van de visie niet van de ene dag op de andere dag plaats gaat vinden, maar jaren in beslag zal nemen.

Iets geheel anders betreft de Wet Voorkeursrecht Gemeenten afgekort WVG. Zoals wellicht bekend heeft Dalfsen een voorkeursrecht gevestigd op gronden ten oosten van Dalfsen en ten westen richting Ankum. Dit om toekomstige woningbouw mogelijk te maken. Op maandag 3 september aanstaande wordt door het college ’s avonds een bijeenkomst georganiseerd, waar organisaties, verenigingen maar ook belanghebbenden hun mening mogen geven over de gewenste uitbreidingsrichting. Hierbij zullen raadsleden aanwezig zijn, die zo hun mening kunnen vormen voor de keuze welke in november gemaakt dient te worden. U bent hierbij alvast van harte uitgenodigd. Vanzelfsprekend komt een en ander nog in de Marskramer op de gemeente pagina’s te staan.

Voor nu een fijne zomer toegewenst en een goede vakantie als u er aan toe bent.

Ruud van Leeuwen
Wethouder gemeente Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.