Home / Dalfsen Regio / juf thea neemt na 45 jaar afscheid van school de polhaar

juf thea neemt na 45 jaar afscheid van school de polhaar

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Op school werd door de kinderen een vossenjacht gespeeld en er was een goochelaar aanwezig. Rond het middag uur konden ouders en andere belangstellende afscheid nemen van Juf Thea. Vijfenveertig jaar les geven op dezelfde school. Ja, ze vind het zelf ook wel bijzonder. ‘Het is zo’n fijne school en ik had door de jaren heen zulke goede collega’s dat ik geen behoefte had om eens ergens anders te solliciteren. Thea Dheere-van Veen is geboren in Tubbergen, verhuisde naar Steenwijk waar zij de Pedagogische Academie volgde.

“Ik was zeer sportief en wilde eerst wel graag gymdocente worden. Maar dan moest ik naar Groningen en dat vonden mijn ouders niet zo’n goed idee. Ik was toen ook nog wel erg jong”, grapt Thea. Zij kwam in 1973 op 21-jarige leeftijd in Dalfsen terecht en begon met lesgeven op de St Aloysiusschool, die in 1985 bij de samenvoeging van kleuterschool en lagere school, de naam basisschool de Smidshof kreeg en in 1990 met de verhuizing naar die wijk de naam Kbs de Polhaar.

“Het onderwijs heeft door de jaren heen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Men moest steeds weer bijscholingen volgen. In het grootste deel van mijn onderwijscarrière heb ik les gegeven aan groep 3 en ben ik begeleider geweest van leuke collega’s. Mijn hart lag ook wel bij het speciale onderwijs”, zegt Thea. “Wat voor soort juf ik was?” Zij moet even nadenken. “Ik denk dat ik altijd duidelijk was en liefdevol ben geweest. Dat heb ik tenminste wel nagestreefd. Terugkijkend was het een hele mooie tijd. Natuurlijk hebben we ook lief en leed meegemaakt op deze school. Er zijn in mijn periode wel twee schoolhoofden overleden. Dat was allemaal wel heftig.”

Op de vraag hoe zij haar toekomst ziet zonder de school en lesgeven zegt Thea: “Wel, daar ga ik eerst even rustig over nadenken. Ik ben ook nog mantelzorger en wij houden ook wel van reizen. Misschien pak ik ook nog wel de Engelse taal weer op. Dat vond ik altijd leuk.”

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.