joy bookcafe opent deuren in ommen

De landelijke organisatie van de Evangelische boekhandel ‘De Fakkel’ houdt op te bestaan. Voor de boekwinkel in Ommen een kans om als zelfstandige winkel verder te gaan. “De laatste jaren is met inzet van de betrokken vrijwilligers gebleken dat de winkel een lokaal draagvlak heeft in de gemeente Ommen. De verschillende kerken/gemeenten vormen samen een belangrijk deel van de achterban. Nu ontstaat de mogelijkheid om de winkel nog sterker een plaatselijk gezicht te geven”, legt Ds. Reijer de Bruijn uit.

De winkel is ooit opgezet om te helpen bij het uitdragen van het evangelie. “In de toekomst streven we ernaar om een meer missionaire plek te zijn, waar iedereen welkom is voor een kop koffie, een boek of een cadeau en waar mensen van verschillende kerken/gemeenten terecht kunnen voor opbouw en ontmoeting. Voorop staat dat er in Ommen een christelijke boekhandel moet blijven” aldus Ds. Reijer de Bruijn.

Joy is een boekwinkel voor zowel het christelijke als het goede boek. Ook voor jeugd- en kinderboeken wordt gestreefd naar een breed aanbod. Natuurlijk kunnen de kerken, scholen en bezoekers bij Joy terecht voor lees- en luisterboeken uit de bredere fondsen via de Joy-webwinkel.

Ook voor het in- en verkopen van gebruikte boeken kan de bezoeker straks bij Joy terecht. In het antiquariaat zijn zowel zeldzame als afgeprijsde christelijke boeken te vinden. Het staat de bezoeker geheel vrij om deze boeken in te zien, in de winkel te komen lezen of te kopen. De winkel, die draait met vrijwilligers, hoopt op de steun van de kerken, klanten en vrienden in Ommen, om zo een blijvende plek te krijgen in het winkelcentrum. “We hebben elkaar immers nodig!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.