Home / Dalfsen Regio / jipps pub is burggraaf de baas op zonovergoten tronktoernooi

jipps pub is burggraaf de baas op zonovergoten tronktoernooi

Op vrijdagavond 18.30 uur is het zonnetje aanwezig en ligt de Paardeweide weer kort gemaaid klaar voor het prestigieuze horecavoetbaltoernooi van Ommen. Weliswaar wat minder groen dan het voorgaande jaar, maar nog altijd goed genoeg voor meerdere wedstrijden op hoog niveau. Dat hoge niveau moet ook dit jaar komen van de bekende kroegteams van Ommen. Poule A bestaat uit: De Vrienden, Team Tronk, De Burggraaf en Café de Herberg. Poule B brengt de volgende teams samen: Team Vijn, Jipp’s Pub, PC Clees en de Big Bull. De Burggraaf is vooraf favoriet, maar mag stevige concurrentie verwachten van De Vrienden en Jipp’s Pub.

Op papier staat al een volledige eerste speelronde, waardoor de concurrentie ook al direct gepeild kan worden. Team Tronk krijgt de eer om het toernooi te openen tegen De Vrienden. Een spannend duel wordt uiteindelijk toch door De Vrienden beslist met een 2-0 overwinning. Team Vijn verliest vervolgens van Jipp’s Pub, de Burggraaf wint van Café de Herberg en PC Clees wint met 3-1 van de Big Bull. Op vrijdagavond laten de favorieten De Burggraaf, Jipp’s Pub en De Vrienden dus geen steekje vallen, waardoor zij zaterdag met een foutloos rapport op jacht gaan naar de titel. 

Finaledag
Op zaterdag staat de clash in poule A tussen De Burggraaf en De Vrienden op het programma. Voorafgaand hebben beide teams ook hun tweede wedstrijd gewonnen, waardoor dit duel direct beslist over de eerste plaats in poule A én dus de finaleplaats. Spannend is het zeker, maar uiteindelijk laat De Burggraaf toch zien dat ze een maatje te groot zijn voor De Vrienden. Zij treden in de finale aan tegen de winnaar van poule B, Jipp’s Pub. De Pub wint zowel van PC Clees als van de Big Bull en dus krijgen we twee teams in de finale die 0 punten hebben laten liggen. 

De Burggraaf wordt vooraf gezien als favoriet en dat zien we ook terug in het spelbeeld. Jipp’s Pub heeft zich tactisch goed voorbereid en gaat afwachtend de wedstrijd in. Met een sterke teamprestatie weten zij verdedigend toch overeind te blijven tegen De Burggraaf. Waar De Burggraaf niet weet te scoren, lukt Jipp’s Pub dat uiteindelijk wel. Bart-Jan van Rees is de gevierde man, wanneer hij de beslissende 1-0 op de tabellen zet. Zo weet Jipp’s Pub een spannende finale te winnen en kronen zij zich tot winnaar van het 38e Tronktoernooi. 

Afscheid
Als de kruitdampen na de finale zijn opgetrokken, is het op de Paardeweide tijd om afscheid te nemen van het resterende deel van het oude bestuur. Albert en Jan Horsman namen vorig jaar afscheid, dit jaar besluiten Erwin Dragt en Bert Martens om de bestuurlijke taken neer te leggen. Met een presentje en een fotomoment worden zij door het nieuwe bestuur bedankt voor hun inspanningen van de afgelopen jaren en de kennisoverdracht met het oog op de toekomst. De dames van de bediening, Silvia Bakker en Ellen van der Veen, nemen eveneens afscheid, zij werden eerder op de dag al in het zonnetje gezet met een bloemetje en een dankwoord.  

Na een succesvol, fanatiek én sportief toernooi breekt rond 22:00 uur het moment aan van de prijsuitreiking. Speaker Kristian de Lange weet de aandacht goed te trekken en zorgt er met een geslaagde ceremonie protocolaire voor dat Jipp’s Pub het welverdiende applaus en de winstbeker in ontvangst mag nemen. De Lange sluit de avond daarna af met mooie woorden over het goede doel van dit jaar, Stichting Bostheater Ommen. Giny van Gerresheim neemt de cheque van 750 euro in ontvangst, waarmee het Bostheater zich hopelijk kan blijven ontwikkelen als toonaangevend podium in de regio.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.