Home / Dalfsen Regio / jeugd kan aan de slag in maak challenge van fablab hardenberg

jeugd kan aan de slag in maak challenge van fablab hardenberg

Door heel Nederland vinden er deze zomer Maak Challenges plaats die worden georganiseerd in samenwerking met Maker Education. Zo ook in FabLab Hardenberg. Een Maak Challenge heeft als doel om kinderen, thuis en op school, te stimuleren om te experimenteren, te onderzoeken en te maken. FabLab Hardenberg organiseert ook twee van deze challenges om kinderen uit de regio te stimuleren te gaan bouwen en te experimenteren.

De Maak Challenge ‘Reactiebaan maken’ is gebaseerd op de ‘Rube Goldberg Machine’, vernoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg. Hierbij worden verschillende onderdelen (bijvoorbeeld conservenblikken, kogels en bindtouw, enz.) zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie vormen die uiteindelijk helemaal aan het eind zijn doel bereikt. Kettingreacties maken is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam voor kinderen. Op een speelse manier leren ze zo over bouwconstructies en werken met verschillende natuurwetten. Zoek bijvoorbeeld eens op YouTube naar ‘Rube Goldberg Machine’ voor voorbeelden.

De workshops vinden plaats op woensdag 18 juli of woensdag 25 juli van 14.00 – 15.30 uur in FabLab Hardenberg op het Cultuurplein van het LOC+. Deelname aan de workshop kost € 2,00 per persoon. Ga voor meer informatie en aanmelden voor één van de data naar www.fablabvechtdal.nl/fablab-academy. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.