Home / Dalfsen Regio / into the wild nostalgie en rockspektakel op de heilige berg van ommen

into the wild nostalgie en rockspektakel op de heilige berg van ommen

Op vrijdagavond 27 juli gaat het los met een daverend opening. Nee, niet met de echte Pink Floyd, dat is in de loop der jaren een mega-act geworden. Maar misschien wel met de best mogelijke vervanging van de vaandeldragers van de progressieve, psychedelische en symfonische rock. Ogen dicht en Pink Project doet je vergeten dat we van doen hebben met een surrogaat van misschien wel het grootste en meest imposante monster uit de rockhistorie. Nou vooruit dan, een korte terugblik. Als geheugensteuntje. Syd Barrett, die later vanwege onvoorspelbaar en onaangepast gedrag uit de band gekickt werd, was een genie. Nadat zijn positie onhoudbaar was geworden, werd David Gilmour zijn opvolger, welhaast net zo’n fenomeen, alleen meer betrouwbaar dan zijn voor gek verklaarde voorganger. Met Roger Waters en de dienende Nick Mason en Rick Wright was dit kwartet onder de naam Pink Floys verantwoordelijk voor vele alom bejubelde meesterwerken zoals The Dark Side of the Moon, Wish You were here, Animals en The Wall. ‘We don’t need no education’, ach, het was de strijdkreet van iedere recalcitrante student. Genoeg over deze mannen, ga dat zien in het bostheater van Ommen, deze opener van het rockproject Into the Wild.

Een dag later, op zaterdag 28 juli, gaat het in de middag verder met in ieder geval vier bands van eigen bodem, wat zeg ik, zelfs uit eigen omgeving. Wordt het heavy? Reken maar! Er zijn toch wel rustpuntjes in het programma? Nou…, niet veel. Rusten doe je maar als je in de Oldenhaghen zit! De eerste troef DeWolff is niet de enige met een nieuwe plaat (Thrust) ook Jack and the Weatherman kan trots zijn op geesteskindje The Lucky Ones. En jawel, op deze affiche mogen ze niet ontbreken, RUV met in de gelederen Jim Zwinselman uit rockvillage Lemele. R heet het onlangs verschenen minialbum, dat vol geplempt is met vuige, stomende bluesrock. En o ja, bijna vergeten, de Ruben Hoeke Band gaat op herhaling. Gitaarbeul Ruben Hoeke sprak vorig jaar met zijn gemene, bijtende gitaarriffs Donar de dondergod aan. Een hels onweer brak los boven de Besthmenerberg en het was voor eenieder zaak een veilig heenkomen te zoeken. Ach…, dat gebeurt niet weer, toch…? Nou ja, een beetje regen, misschien, maar och, het is maar water, daar was je je ook mee. Misschien wel zo verfrissend. We dwalen af. Ter zake: Into the Wild. Kom luisteren, kletsen, feesten, drinken en tussendoor een lekker hapje halen bij een van de foodtrucks.

Even op een rijtje: vrijdag 27 juli, Pink Floyd Project, aanvang 20.30 uur. In de voorverkoop 25 euro en aan de kassa 30 euro. Zaterdag 28 juli, aanvang 15.00 uur, DeWolff, Jack and the Weatherman, RUV, Ruben Hoeke en mogelijk nog enkele acts. Voorverkoop 12,50 en aan de kassa 17,50 euro. Van plan om beide dagen van de partij te zijn? Prima, 27,50 in de voorverkoop en 32,50 aan de kassa.

Het bostheater ligt verscholen in de bossen en is voor onbekenden best lastig te vinden. Voer Besthmenerberg 1 te Ommen of postcode 7731PB in en de navigatie voert je er in een streep naar toe. Er kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. Vrijwilligers van de stichting helpen je met alle plezier op weg.

Zie www.bostheaterommen.nl

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.