Home / Dalfsen Regio / ingezonden overal loslopende honden

ingezonden overal loslopende honden

Op open velden waar iedereen lekker de hond kan uitlaten, honden die zomaar uit een tuin komen… Ik moet zelfs een ander weg kiezen als ik mijn eigen tuin verlaat met mijn hond! Dit omdat de monstergrote hond van mijn buren door het lint gaat en hun zeer onstabiele schutting bijna afbreekt…

Zoals het volgens de wet hoort, houd ik in de openbare ruimte mijn hond altijd aangelijnd. Mijn hond vindt niet alle andere honden leuk en daar houd ik rekening mee. Maar er ontstaan vaak linke situaties omdat ander hondeneigenaars hun hond niet aan de lijn hebben! Hun hond komt op de mijne af, die wordt dan boos en er ontstaat een gevecht. Niet mijn fout maar de fout van de hondeneigenaren die niet hun verantwoordelijkheid nemen.

Als je hen hierop aanspreekt, krijg je een grote mond terug. Het is toch niet te geloven! Het zou dus betekenen dat ik genoodzaakt ben om een grote stok mee te nemen op mijn wandeling, om zo loslopende honden op afstand te houden. Waar gaat de wereld naartoe vraag ik mij af… Een wereld vol egoïsten die geen rekening met een ander houden!

Pia Tigelaar
Ommen

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.