Home / Dalfsen Regio / hoe maak je een paard zadelmak op csi ommen

hoe maak je een paard zadelmak op csi ommen

Foto: FotoTrailer

Een belangrijk onderdeel van de opleiding van een paard is het zadelmak maken en hoe Gert van den Hof dat doet demonstreert hij zondagmiddag om 14.00 uur, vlak voordat de Grote Prijs van het Vechtdal op 1.60m niveau verreden wordt.

Gert van den Hof uit Slagharen is in Nederland een bekende persoonlijkheid. Hij wordt een cowboy genoemd of een paardenfluisteraar, maar hij is vooral een vakkundige africhter en springruiter, handig met probleempaarden en zeer ervaren in het zadelmak maken. Daarvoor heeft hij zijn eigen systeem ontwikkelt dat hij zal uitleggen aan het publiek. Een paard waar nog nooit op gereden is, zal in de hoofdpiste zadelmak gemaakt worden. En ja, dat levert wel eens een bokkensprong op. Zal hij blijven zitten in het zadel?

Een aanrader is ook de showavond van het aangespannen paard op donderdag 2 augustus vanaf 19.00 uur, waarbij er tuigpaarden, Hackney’s en Friezen in de ring verschijnen. Vierspanmenner Herman ter Harmsel geeft een demonstratie over de mensport. Spektakel verzekerd. Verwonder je over het springvermogen en het lef van een goed getraind springpaard op vrijdagavond om 21.00 uur, want dan gaat de Puissance van start. De krachtproef over een muur die misschien ook dit jaar wel ruim twee meter hoog komt te staan.

Enthousiast geraakt na alle internationale springrubrieken met daarin de wereldtop aan de start? Je kan een springveulen kopen op zaterdagavond. Veulenveiling Prinsjesdag veilt voor het eerst samen met CSI Ommen negen kwalitatief zeer hoogwaardige veulens, waarvan veel verwacht mag worden in de toekomst. De veiling staat om 18.00 uur gepland. De vrijdag- en zaterdag worden afgesloten met feestavonden.

CSI Ommen is voor iedereen gratis toegankelijk. Alleen voor het parkeren en een plekje op de tribune wordt een vergoeding gevraagd.

Kijk voor meer informatie op www.csiommen.nl

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.