Home / Dalfsen Regio / help de boswachter en word een koppelranger

help de boswachter en word een koppelranger

In de Koppeltuinen groeien en bloeien allerlei verschillend soorten planten. Er zijn soorten die maar één lente en zomer leven, andere worden twee of drie jaar en er zijn er ook die elk jaar weer opnieuw uitlopen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg nieuwe planten kunnen groeien, maken ze eerst allemaal bloemen en, vaak met hulp van insecten, zaadjes. Het is afhankelijk van de soort in welke tijd van het jaar die bloeit of zaden heeft. Elke plantensoort maakt zaden met een eigen kleur, grootte en vorm. En ze worden op verschillende manieren verspreid.

De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 1 augustus naar De Koppel. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter in de Koppeltuinen aanwezig. Voor informatie tel. 0523-273388.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.