Home / Dalfsen Regio / goede resultaten en verdriet voor oosterveens racing in dijon

goede resultaten en verdriet voor oosterveens racing in dijon

Tekst: Asse Klein

Oosterveen’s Racing vertrok dinsdag 24 juli naar Frankrijk voor de vijfde en zesde race van het seizoen op het circuit Dijon et Prenois in Frankrijk. Woensdag werd er getraind op het circuit en donderdag waren de kwalificaties. Voor Manuel Wienen begon het evenement met een tegenvaller, omdat zijn snelle blok nog niet gereed was nadat die stuk was gegaan tijdens de 501 van Assen. Wienen moest dus van start met een nagenoeg standaard motorblok, maar daar was weinig van te merken. Wienen stuurde zijn Yamaha R6 naar een keurige derde tijd in de kwalificatie en veroverde daarmee een positie op de eerste startrij.

Voor Kirsi Kainulainen was het circuit van Dijon nieuw, maar ze wist wel snel stappen voorwaarts te maken. De Finse coureur wist zich als zeventiende te kwalificeren. In de tweede kwalificatie kreeg Kainulainen een domper te verwerken toen het motorblok kapot ging. Het team zocht enorm hard naar een oplossing en een vervangend motorblok, maar deze werd helaas niet gevonden waardoor Kainulainen niet van start kon gaan in de wedstrijden. Uiteraard was het voor Kainulainen en het gehele team een enorme teleurstelling om helemaal naar Frankrijk af te reizen geen races te kunnen rijden.

Wienen liet ook een positieve indruk achter in de wedstrijden. In de eerste race verloor Wienen na een ‘momentje’ de aansluiting met de kop. In het tweede deel van de race wist hij het duel van Frank Nieman te winnen, waardoor de coureur uit Dalfsen netjes vierde werd. In de tweede race kon Wienen net niet mee met de top-vier en reed daarachter naar een vijfde plaats. Wienen heeft een uitstekende prestatie neergezet, zeker gezien zijn lastige start van het seizoen met de blessure en dat hij niet kon beschikken over zijn snelle motorblok in het heuvelachtige Dijon. Wienen had dan ook met veel plezier gereden, wat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.
#52 Manuel Wienen: ‘Ik heb een heel mooi weekend gehad in Dijon met als hoogtepunt mijn derde tijd in de kwalificatie. In de races ging het ook goed en reed ik rondetijden die de koplopers ook klokten, alleen was het net niet constant genoeg om met hen mee te gaan. Ik heb met veel plezier gereden en ik kan dan ook niet wachten om deze lijn door te trekken in Oschersleben!’

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Het was de eerste keer voor mij op Dijon en mijn eerste indruk was: ‘Wat een gaaf circuit!. Ik keek er naar uit om de strijd aan te gaan, totdat in de tweede kwalificatie mijn motorblok kapot ging. Het team heeft alles geprobeerd om een ander motorblok voor mij te regelen, maar dat is niet gelukt. Het is uiteraard een nachtmerrie om op deze manier het evenement zonder een race te rijder te moeten verlaten. Ik wil iedereen bedanken voor hun steun en ik kom sterker terug!’

De volgende ronde van de OW Cup is op 17 en 18 augustus op Oschersleben. Er staan dan opnieuw twee wedstrijden op het programma in de ONK SuperCup 600 klasse.

 

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.