gereedschap voor jambanjelly

Samen met zijn vrouw Hannie was Paul Scholten eind vorig jaar in Gambia, een klein West-Afrikaans land, op vakantie. Terugblikkend op zijn reis vertelt hij: “Wat ons erg heeft geraakt – al bij aankomst op het vliegveld van hoofdstad Banjul – is de ongekende armoede. Op een van onze vakantiedagen zijn wij naar de Jambanjelly School geweest. We hebben daar enkele klassen van de afdeling Upper Basic bezocht. Jongens van 12 tot en met 16 jaar krijgen er handvaardigheidslessen. Bij het geven van theorielessen ondervinden de leraren de nodige problemen. In het klaslokaal is slechts een oud schoolbord, schoolboeken zijn er niet en schriften, papier potloden, ballpoints zijn zeer beperkt aanwezig. De praktijklessen kunnen vaak niet gegeven worden vanwege het ontbreken van of het kapot zijn van het gereedschap. Er is een grote behoefde aan allerlei soorten materieel voor houtbewerking, metaalbewerking et cetera, vandaar dit project.”

Bij Bouwcenter Schippers, De Vesting 32, en Provak Schutte aan de Emmastraat, bestaat de mogelijkheid om (in eerste instantie) tot 1 augustus 2018 gebruikt, maar wel goed en betrouwbaar, gereedschap in te leveren. Het gereedschap kan aldaar gedeponeerd worden op de aangegeven plek. Er is onder andere behoefte aan:
– bankschroeven, beitels, combinatietangen (en andere tangen), hamers, nijptangen, potloden, rechthoeken, rolcentimeters, schroevendraaiers, schaven, snijmessen, soldeerspullen, spanningzoekers, ring- en steeksleutels, verstekbakken, vijlen, zagen (handzaag, ijzerzaag et cetera)
– EHBO-spullen, gehoorbeschermers, hangsloten, werkhandschoenen, werkkleding
– schuurpapier, schuurlinnen, spijkers en schroeven
– eenvoudig lasapparaat met toebehoren (het enige lasapparaat is namelijk stuk!)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.