Home / Dalfsen Regio / gemeente dalfsen houdt inwonerspeiling over opwekken duurzame energie

gemeente dalfsen houdt inwonerspeiling over opwekken duurzame energie

Met het onderzoek wil de gemeenteraad van de gemeente Dalfsen nagaan hoe inwoners denken over de verschillende vormen van het opwekken van duurzame energie in de omgeving. Daarnaast kunnen inwoners aangeven welke voorwaarden zij hieraan stellen. De vraag komt vanuit de rol die de gemeente Dalfsen heeft in de inpassing van energiewinning in de omgeving. De resultaten bieden input voor de kaders die de gemeenteraad stelt aan de inpassing van energiewinning in de gemeente Dalfsen.

Duurzaamheid voorop
In de gemeente Dalfsen staat duurzaamheid voorop. In april 2017 heeft de gemeenteraad het Dalfser duurzaamheidsbeleid vastgesteld in het Beleidsplan Duurzaamheid 2017 – 2025. Het doel van dit beleidsplan is van Dalfsen een duurzaam leefbare gemeente te maken. Het plan richt zich op vier pijlers: minder energieverbruik, meer duurzame energie, meer lokale kracht en meer circulair. Het uitvoeringsprogramma 2018-2020 bevat de projecten die bijdragen aan de doelen uit het Dalfser duurzaamheidsbeleid.

Goed op weg
Inmiddels zijn verschillende projecten opgestart en wordt in de hele gemeente Dalfsen gewerkt aan het besparen en duurzaam opwekken van energie. Zo is de gemeente Dalfsen koploper in de nieuwbouw van gasloze woningen. Projecten als de warmteactie bieden inwoners de mogelijkheid met een bijdrage gemakkelijk over te stappen op installaties die het gasgebruik overbodig maken in bestaande woningen. Ook is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het isoleren van gemeentelijke gebouwen en rijden steeds meer gemeentelijke voertuigen op schonere brandstof. Daarnaast zijn de Duurzame Dorpen vanuit de samenleving actief bezig met duurzaamheid. Met hun eigen projecten en initiatieven dragen zij bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

Onderzoek invullen
Van 16 juli tot 19 augustus kunnen inwoners het onderzoek over de opwekking van duurzame energie invullen. De vragenlijst is te vinden op www.startvragenlijst.nl/dalfsen. Met het invullen van de enquête maken inwoners kans op het winnen van een gratis energieadvies of een VVV cadeaukaart.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.