Home / Dalfsen Regio / de bergruiters uit hoonhorst organiseren voor de tweede keer een concours

de bergruiters uit hoonhorst organiseren voor de tweede keer een concours

Dit concours is tevens de laatste wedstrijd van drie van de Vechtdal Dressuurcup. Dit is een competitie die verreden is in Dalfsen (de Vechtruiters), Ommen/Vilsteren (Heideruiters) en Hoonhorst (Bergruiters).

Op 20 juli zal aansluitend aan het M/Z/ZZ springen de finale van de Sallandse 40+ cup worden verreden. Het wordt voor verenigingen steeds moeilijker om wedstrijden op een grasbodem te organiseren. Dit omdat er in de regio steeds meer accommodaties met zandbodems zijn waar (soms maandelijks) wedstrijden georganiseerd worden. Wat voor ruiters het gemak met zich mee brengt om niet alle paarden te hoeven voorzien van stiften (soort noppen).

Het prachtige landgoed tussen de mooie landerijen maakt dat de organisatie zich wil onderscheiden en hoopt evenals vorig jaar weer op een voldoen deelname en mooie sport. Zowel de dressuur- als springsport zal te bewonderen zijn. De jongste ruitertjes zullen op een ontspannen manier de eerste bixie-proefjes verrijden. Het pony-zestal van de Bergruiters zal ook laten zien waar ze al maanden voor oefenen.

De organisatie is blij met de gastvrijheid van de familie Van Gelder aan de Blauwe Dijk. Sinds kort staat er bij de boerderij van hen een heuse melktapperij. Hier kan je verse melk tappen van hun eigen Jersey koeien. Ook de Jersey ijsjes zijn er te verkrijgen. Kortom, het zal zeer de moeite waard zijn om even een bezoekje aan de Blauwe Dijk te brengen.

Kinderen kunnen zich verder nog van harte uitleven op het springkussen en op zaterdag zal zelfs een pannakooi gesponsord door de Jumbo aanwezig zijn. De entree is gratis.

Voorlopige dagindeling
20 juli : aanvang +/- 17.00 uur. (springen paarden M/Z/ZZ, finale Sallandse 40+ cup)
21 juli : aanvang +/- 9.00 uur. (’s morgens pony’s springen/dressuur, ’s middags paarden springen/dressuur)

De Bergruiters kunt u ook vinden op Facebook, Twitter en www.debergruiters.nl

 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.