Home / Dalfsen Regio / dalfsenaar niels saurel voor derde keer nederlands kampioen petanque

dalfsenaar niels saurel voor derde keer nederlands kampioen petanque

Als sinds hij kan lopen stond hij op de Petanque-baan. Als kind van een Franse vader en een Nederlandse moeder komt hij op vakantie in Frankrijk voor het eerst in aanraking met de sport. Op de dorpspleinen in de Franse dorpen wordt de sport veelvuldige beoefend. De liefde voor deze typische Franse sport, een variant op jeu de boules, heeft hij niet van een vreemde. Zijn Franse vader Christian is zelf ook geen onverdienstelijk speler en net zo enthousiast over de sport als zijn zoon.

‘’Hij kreeg het virus zelf in het bloed’’ vertelt vader Christian. Na een tijdje gespeeld te hebben kwam hij naar zijn vader en zei: ‘Papa ik wil ook bij de club’’. Op deze manier kwam Niels terecht op bij Petanque-club ‘t Zwijntje in Apeldoorn. Al snel bleek dat het hem aan talent zeker niet ontbrak. Hij werd drie keer Nederlands kampioen en veroverde zo een plek in de Nationale selectie. Hij vertegenwoordigde de Nederlandse driekleur op het WK in China en het EK in Monaco. Kort geleden nam hij deel aan het Grand Prix Animo toernooi in Dieren. Tussen deelnemers van alle leeftijden was hij de beste en mocht de enorme beker mee naar Dalfsen nemen.

Op de vraag wat zijn ambities voor de toekomst zijn begint hij te stralen. ‘’Parijs 2024’’, glimlacht hij. Op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is Petanque een demonstratiesport en de droom van de jonge-Dalfsenaar is om daar zijn kunsten te mogen vertonen. Door hard te trainen wil hij dit gaan bereiken. Hij is, zoals hij het zelf omschrijft, een ‘algemene speler’. Hij kan zowel schieten als plaatsen en hij wil in zijn algemeenheid nog beter worden.

Volgend jaar begint hij aan de opleiding Toerisme op het Deltion College in Zwolle. Dat hij minder tijd voor zijn sport gaat hebben ziet hij niet als zo’n probleem. ‘’We zien wel hoe het loopt.’’ Zijn doel om Parijs te halen wordt er in ieder geval niet minder om. Nu hij zijn examens heeft afgerond is het tijd voor vakantie. Frankrijk staat uiteraard op de planning als bestemming. Daar pikt hij ook nog even een toernooi mee. Maar erg vindt hij dat zeker niet. ‘’Om te spelen is voor mij vakantie.’’

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.