Home / Dalfsen Regio / cbs de kardoen neemt afscheid van juf hermien

cbs de kardoen neemt afscheid van juf hermien

’s Morgens al heel vroeg kwam een groot deel van het onderwijsteam bij juf Hermien thuis om samen te ontbijten. Na het ontbijt kon juf Hermien richting school. Zoals altijd op de fiets, alleen deze keer hadden haar collega’s een bijzondere fiets geregeld; een bakfiets. Haar man Paul fietste en juf Hermien mocht in de bak. Alle kinderen van CBS de Kardoen stonden langs de Strangeweg opgesteld om juf Hermien luidkeels te begroeten. Aangekomen op school kreeg juf Hermien het cadeau van de kinderen aangeboden; een prachtige schaal van een kunstgalerij, precies het exemplaar dat juf Hermien graag wilde hebben.

Gaande de ochtend gingen juf Hermien en Paul langs alle klassen; elke klas had een act of een spel of iets dergelijks voorbereid. Ze genoot er zichtbaar van.Tegen twaalven haalde juf Hermien groep 8 op om ze de school uit te laten glijden. Want ook zij namen afscheid die dag! Wat een spektakel!
Tussen de middag stond er een lekkere lunch klaar voor Hermien en Paul, en haar collega’s.
’s Middags was er de receptie. Vele oud-collega’s, familie, vrienden, ouders en andere belangstellenden kwamen om Hermien geluk toe te wensen en natuurlijk te bedanken voor alles wat ze voor de school heeft mogen betekenen de afgelopen jaren. De dag werd besloten met een etentje in de stad. Juf Hermien, haar man Paul en de kinderen hebben samen met het onderwijsteam echt genoten.
Daarmee kwam er een eind aan een indrukwekkende carrière van 43 jaren Ommens basisonderwijs. Tijdens de receptie is een globale berekening gemaakt hoeveel kinderen juf Hermien heeft lesgegeven; zo’n 1100 kinderen.
Dan is het ook mooi om te stoppen en met een voldaan gevoel terug te kijken. CBS de Kardoen kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Hermien; “we ervoeren haar als een heerlijke en unieke collega, maar ook als onderwijsmens in hart en nieren. Hermiens hart lag bij de kleuters, maar haar verantwoordelijkheid bij de school. We zullen haar missen. Tegelijk gunnen we haar de rust, de vrije tijd en het genieten samen met haar dierbaren!” aldus directeur van CBS de Kardoen, Dannis Timmerman.

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.