Home / Dalfsen Regio / artistiek talent uit nieuwleusen in kulturhus de spil

artistiek talent uit nieuwleusen in kulturhus de spil

Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoal speelt op creatief gebied in Nieuwleusen. Een omvangrijke tentoonstelling die ook uitnodigend zal zijn voor het tentoonstellingsbeleid van De Spil in de komende jaren.

Deelnemende exposanten zijn: Suzette Benjamins met foto’s. Pieter Zandvliet met schilderijen en objecten. Max Timmerman, schilderijen. Theo Siccama, objecten/beelden. Tineke Siccama-van – Lemel, schilderijen. Muhanad Farzat, schilderijen. Eliane van Dalen, schilderijen en beelden
Dick Bellaard, schilderijen. Jeanette Hartman, schilderijen e.d. Janny Stegerman-Hekman, glas- sierraden. Odette van Doorne, schilderijen. Hilly Holterman, schilderijen. Dicky Brasjen, schilderijen. Henny Compagner, schilderijen. Diny J. Hoogers, schilderijen. Roelina de Boer Brinkman, schilderijen. Anita van der Veen met foto’s en gedichten. Annette Wessels, schilderijen en Janet Korpershoek met schilderijen. Ook is de Historische vereniging Nieuwleusen aanwezig met klederdracht poppen.

Max Timmerman, ook beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen, organiseerde deze eerste omvangrijke tentoonstelling i.s.m. het Kulturhus De Spil. Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.

Het is de bedoeling dat er iedere drie maanden een nieuwe tentoonstelling wordt gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals ‘Eigentijdse Kunst’ van Individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut’, kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst- en cultuuruitingen. Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops enzovoorst worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.despilnieuwleusen.nl.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.