Home / Dalfsen Regio / afscheid van obs vinkenbuurt nabij

afscheid van obs vinkenbuurt nabij

Om het voortbestaan van de school te garanderen zou de school minstens 23 leerlingen moeten hebben. “Om de school nieuw leven in te blazen zijn we twee jaar geleden al overgegaan naar onderwijsorganisatie Arcade. Vorig jaar zijn we heel actief geweest om nieuwe leerlingen te werven. We hebben ludieke acties op touw gezet, informatieve acties en noem maar op. Je kunt het zo gek niet verzinnen! Toch heeft dat allemaal geen resultaat gehad.

Uit een groot aantal gesprekken is duidelijk geworden dat ouders heel enthousiast zijn over het concept van onze school, de fantastische omgeving enzovoorts. Toch durft men de overstap naar onze school niet te maken omdat men het risico te groot vindt. Stel nou dat de school het later alsnog niet redt? Zo zijn wij als school min of meer in een vicieuze cirkel terechtgekomen, waar we niet meer uitkomen…”

Dat de school ophoudt te bestaan, is voor de kern Vinkenbuurt een groot verlies, weet Vleems. “De inwoners raken niet alleen het onderwijs, maar ook een ontmoetingsplek kwijt! Een aantal activiteiten in het dorp werden in samenwerking met de school georganiseerd. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Floriade in september en Koningsdag. Of het buurthuis deze activiteiten straks gaat oppakken, is nog afwachten.”
Over de gevolgen voor de leerkrachten/medewerkers van de school zegt de directeur: “Eén leerkracht gaat straks verder op een andere school van onderwijsinstelling Arcade. De meester, die één dag in de week werkzaam was op onze school heeft gelukkig nog een andere baan. Ook de onderwijsassistent kan na de zomervakantie op een andere school terecht. En zelf blijf ik ook aan het werk op een andere school.

Wat de leerlingen van de basisschool betreft: die waaieren na de zomervakantie uit. Twee gaan verder in het voortgezet onderwijs, drie leerlingen gaan naar een andere Arcadeschool. De zeven overige leerlingen gaan verder op drie andere scholen.”

Voor het schoolgebouw – eigendom van de gemeente Ommen – is nog geen andere bestemming gevonden. Plaatselijk Belang is hierover druk in gesprek.

De laatste week op de school belooft een bijzondere week te worden. Allereerst is er de afscheidsmusical van groep 4 tot en met groep 8. Deze wordt woensdag 18 juli opgevoerd, naderhand staat er voor iedereen een hapje en een drankje klaar. Vrijdag 20 juli, de allerlaatste schooldag, wordt door de leerlingen van groep 8 op touw gezet.

Het formele afscheid van de school vindt die dag plaats om 11.00 uur. Voor velen ongetwijfeld een emotioneel moment…

 

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.