Home / Dalfsen Regio / zeegeluiden op het industrieterrein van broedende meeuwen

zeegeluiden op het industrieterrein van broedende meeuwen

Normaal broeden deze meeuwen op de grond langs de Hollandse kust en op daken van huizen in Amsterdam en Rotterdam. In het binnenland is het een zeldzame broedvogel. De broedende zilvermeeuw op het Dalfser dak is de enige in heel Overijssel. De kleine mantelmeeuw broedt ook in Hasselt, Deventer en Zwolle. Maar met maar enkele broedparen. Een heel bijzonder iets dus.

Meeuwen zijn alleseters. De Dalfser oudermeeuwen vliegen vele kilometers om eten voor hun jongen te vinden. Bijvoorbeeld naar de vuilnisbelt van Barneveld voor een weggegooide worst, of naar het strand Scheveningen voor een aangespoelde vis of naar de haven van Urk voor een verloren garnaal. Zo maken ze heel wat vlieguren om hun jongen groot te krijgen.

Elk jaar worden alle broedende meeuwen in Nederland geteld. De aantallen worden verzameld door Sovon. Een landelijke organisatie die met hulp van honderden vrijwilligers vogels tellen. Ook dit jaar worden de nesten in Dalfsen geteld.

(Foto: Erwin Goutbeek)

Lees ook

Saxenburgh Medisch Centrum betrokken bij internationale Covid-studie

HARDENBERG – Iets meer dan 1 op de 10 coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.