Home / Dalfsen Regio / worship collective en in his presence organiseren worship night in ommen

worship collective en in his presence organiseren worship night in ommen

“Elke tweede zondagavond van de maand hebben we aan de Balkerweg deze speciale samenkomsten”, vertelt Martijn van der Laak, leider van Christengemeente ‘t Vechtdal in Ommen. Met deze In His Presence avonden zetten zij al een aantal jaar een bredere en interkerkelijke avond neer waarin samenzang centraal staat. “Samenzang is een term die wat bekender klinkt voor een grotere groep, maar eigenlijk is worship nog meer dan dat”, legt Martijn uit. “Vrij vertaalt betekent het aanbidden. En dat gaat een stap verder als alleen liederen zingen. Aanbidding komt voort uit passie, dat doe je met heel je hart en niet alleen met je verstand.”

Worship Collective is een groep van muzikanten en aanbiddingleiders die dezelfde visie hebben als In His Presence. Op hun website beschrijven ze zichzelf als “van aanbidders vóór aanbidders” die een doorbraak willen zien in een cultuur van aanbidding in Nederland. “We willen de ruimte creëren voor aanbidding, niet een half uurtje, maar een avond vol met de focus op wat God wil doen, wat Hij wil zeggen, door de aanbidding heen. Vrij van angst, schuld, schaamte en van religie en in vrijmoedigheid”, verteld Julian Goedhart van Worship Collective. “We hebben maar één doel als Worship Collective; met elkaar, met jullie, God aanbidden en het onmogelijke verwachten van Hem”.

Een doel dat ook In His Presence heeft. Om die reden zijn zij de samenwerking voor deze avond aangegaan. “En we hopen de zaal vol te zien met mensen die datzelfde verlangen hebben. God aanbidden en het onmogelijke verwachten van Hem!”, vertelt Martijn. “Of je nu kerkelijk bent of helemaal niet; wij geloven dat dit verlangen, deze wens of hoop, namelijk dat God het onmogelijke doet genoeg reden is om een avond als deze te bezoeken. En we dagen je zelfs uit om deze avond te komen met een dergelijk verlangen.”

Deelname aan de worship avond is gratis. Omdat de zaal beperkte ruimte heeft, is het voor het team van belang om te weten hoeveel mensen er komen. Om hier inzicht in te krijgen wordt gevraagd om een ticket te boeken via www.worshipcollective.nl/tickets. “We hebben de mogelijkheid achter de hand om te verhuizen naar de sporthal van de Carrousel. Dus houd de Facebookpagina van Worship Collective of In His Presence goed in de gaten. En laat zo spoedig mogelijk weten of jij erbij bent door een ticket te boeken.”, aldus Julian.

Meer informatie over deze avond en de mogelijkheid om tickets te boeken www.worshipcollective.nl of www.inhispresence.nl

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.