Home / Dalfsen Regio / winnend ijsje popcorn caramel gelanceerd bij 80 jarig bestaan ijssalon ekkelenkamp

winnend ijsje popcorn caramel gelanceerd bij 80 jarig bestaan ijssalon ekkelenkamp

Tekst: Gea Slotman

Ekkelenkamp is trots op zijn succesvolle onderneming. “Lang geleden, in 1938, begon mijn opa hier als broodbakker. Er waren er toen tientallen. Dat was geen makkelijke tijd. Gelukkig is het goed gegaan. Vanaf eind 1950 werd er ijs gemaakt. Mijn opa was één van de eersten met een softijsmachine. Het bedrijf groeide uit tot koffiezaak, lunchroom, patisserie… Wij maken alles zelf, zowel het softijs, het schepijs, de patisserie en alles in de keuken. Daarmee onderscheiden we ons echt.” Ekkelenkamp en zijn vrouw Ellen Dunnewind bedachten iets ludieks om de mensen aan het denken te zetten: mensen konden een nieuwe smaak schepijs bedenken. “StandOut Reclame regelde alles via Facebook. Het was een groot succes; we kregen meer dan zeshonderd inzendingen. Aan de hand van verschillende criteria werden alle ijsjes beoordeeld. Dat was een heel gepuzzel. We hebben de inzendingen uitgeprint en deden een voorselectie. We bekeken wat er überhaupt haalbaar en wat echt nieuw was. Dan houd je al snel honderd à tweehonderd smaken over. Het moet natuurlijk ook een smaak zijn die aanslaat. Ons schepijs ligt namelijk maximaal drie dagen in de vitrine. En dan moeten we er doorheen zijn, want het moet vers ijs zijn van goede kwaliteit. Een frikandel-speciaal ijsje wordt het dan dus niet. Mensen willen iets wat ze kennen, plus wat extra’s. Popcorn en gezouten caramel is best in trek momenteel. We serveren al een tijdje een Latte popcorn. We nomineerden negen smaken, waar het publiek op kon stemmen. De popcorn-caramelsmaak van Kerwin van de Hoek is het uiteindelijk geworden. Hij krijgt een ijspas. Kerwin mag elke dag twee gratis bolletjes ijs halen.”

De (pr)ijswinnaar is blij. Kerwin: “Eigenlijk begon het als een grapje. Ik hoorde via via van de actie en dacht: ‘Ik zal eens wat bedenken.’ Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het was vrij lastig om iets te verzinnen wat nog niet bestaat. Toen dacht ik aan popcorn. Google er bij gehaald; ik kon niks vinden met deze ijssmaak. Uiteindelijk moest ik daar nog ingrediënten bij verzinnen. Thuis vinden we caramel met zeezout echt heerlijk. Eventueel wat chocola er bij. En zo kwam het ijsje een beetje tot stand. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk nooit popcorn eet en dat ik me ook niet echt kon inbeelden hoe de popcornsmaak zou zijn. Maar het smaakt fantastisch.”

 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.