Home / Dalfsen Regio / visdetaillisten stelen de show tijdens 57e editie nationale haringpartij

visdetaillisten stelen de show tijdens 57e editie nationale haringpartij

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), jurylid Mr. I Gusti Agung Wesaka Puja (ambassadeur van Indonesië), jurylid Aukje Kuypers (directeur Kuijpers en zakenvrouw van het jaar 2018) en jurylid R. Lieuw A Sie (consul generaal van de Republiek Suriname). Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Prachtige haringpresentatie
Het team van Visspeciaalzaak Dalfijn heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. Het enthousiasme en vakmanschap spatte ervan af. De aangeklede kraam maakte veel indruk op de jury. De nagebootste Vecht – compleet met blauwe brug, waterfontein, kade én groenvoorziening – vormde een prachtig decor voor de haringpresentatie. En de haring werd gepresenteerd in verschillende vormen: van gevulde komkommerbootjes tot verse panna cotta van haring en bieten. De eerste prijs ging dit jaar naar Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.