Home / van amsterdam verrast vriend en vijand op het nieuwleusen open

van amsterdam verrast vriend en vijand op het nieuwleusen open

De wiskundeleraar van OSG De Zeven Linden uit Dedemsvaart wint al zijn partijen en speelt alleen gelijk tegen Bas Prins uit Nieuwleusen, die overigens heel knap vijfde wordt. Ook voor Van Amsterdam zelf komt de zege als een complete verrassing. ”Op het Boertjes WOOD toernooi in Balkbrug na, is het Nieuwleusen Open toch wel hét schaakevenement in Overijssel, met elke keer weer een ijzersterk deelnemersveld.” Bij de vorige editie, in de herfst van 2017, ging Van Amsterdam met nul punten weer naar huis. ”Je mag best weten dat ik daar heel teleurgesteld over was. Sindsdien heb ik met name mijn openingsrepertoire uitgebreid en dat heeft geholpen. Ondanks dat vind ik het nog steeds bijzonder dat ik de beker mee naar huis neem.” Het Nieuwleusen Open schaaktoernooi, dat voor de tweede keer bij Zalencentrum Mansier in nota bene Oudleusen plaatsvindt, trekt schakers uit het hele land en wordt elk jaar in zowel de lente als de herfst gehouden. Of Van Amsterdam in de herfst van 2018 weer de beker mee gaat nemen is nog maar de vraag. ”Winnen is één ding, prolongeren is toch echt wat anders.”

Lees ook

Fietstocht van Saam Welzijn vanuit Dalfsen

DALFSEN – Saam Welzijn in Dalfsen houdt op dinsdag 27 juli weer een fietstocht. Vertrek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.