uit hei en dennen lenteblues

  Oke, je moet je teennagels lakken, nog een heel karwei, want die nagels drogen minder snel. Zit je er naast ga je op zoek naar aceton, die je niet kunt vinden tussen de vele hebbedingen op dat gebied. Jij zelf met je kippigheid, ziet niet dat de helft er naast gaat. Je man wèl. Hij wijst je erop en zo tijg je weer naar boven en haalt alles er weer af, althans, dat is de bedoeling. Je bent te snel, je tenen worden vlezige roze worstjes. Dan maar een gesloten schoen, maar die doen pijn. En zo tobben 70 plus vrouwen met een maatje meer op krakkemikkige voeten.

  Zouden wij in de toekomst, door de voorspelde aardeopwarming steeds vaker in deze hittegolven belanden? Dan moeten wij onze maatregelen treffen hè. Het scheelt wel in de verwarmingskosten. We slaan de warmte van de zomer op en profiteren er van in de winter. Het wordt zo interessant hoe de wereld omgaat met de aardeopwarming. Gerrit begrijpt de gevolgen en ook de mogelijkheden tot warmtewinning. Gas is een gelopen race hè. Gek idee hè, we waren allemaal dolgelukkig met ons aardgas, zonder een moment te bedenken hoe kwalijk die gaswinning kon worden. Maar, er zijn inmiddels vele mogelijkheden warmte te verkrijgen, niet dat ik het begrijp, maar als Gerrit daar heel zelfverzekerd in is, maak ik me geen zorgen.

  Er is veel ophef over de weinige bijen en andere noodzakelijke insecten. In onze tuin staat heel veel ‘kattenkruid’. Geen idee waarom het zo heet. Er zijn ontelbare insecten, waaronder vele bijen die dol zijn op die paarse bloemetjes. Hun gezoem stemt me vrolijk. De vlinderstuik moet nog bevlinderd worden. Alles op z’n tijd. En de twee rozenstruiken, die Gerrit op mijn verzoek heel kort snoeide, die krijgen weer blaadjes. Gelukkig, ik had ze gekregen van zijn dochter en dan wil ik wel laten zien dat er goed voor gezorgd wordt. Zo is er ook sinds gisteren een bronpomp geïnstalleerd. Zonde om kraanwater in de tuin te spuiten. Zijn wij natuurvriendelijk bezig? Best wel.

  Antoinette

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.