Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen giethoorn

uit hei en dennen giethoorn

Om eerlijk te zijn, iedere vorm van aanwijzing bezorgt mij rode vlekken en ergernis. Laat mij gewoon rijden en grijp hoogstens in als ik door rood rijd of een doodlopende weg insla. Want dan moet ik terug, terwijl ik niet goed achteruit kan rijden. Vooral niet als mij verteld wordt hoe ik mijn stuur moet draaien. Ik begrijp dan niet wat het stuur met de wielen doet. In ieder geval doen ze nooit wat ik voor ogen heb. Mensen gaan dan handbewegingen maken, die ik niet kan duiden.

Zo ook vandaag. “Nee, riep ik ferm, ik rijd via de navigatie”. Zij keek veelbetekenend, maar ik bleef ijzerenheinig via de navigatie richting Meppel rijden. Bij de tweede uitrit rechtsaf, terwijl volgens borden en vriendin dat OM zou zijn. Ik raakte wat paniekerig, onzichtbaar natuurlijk, want o wat ben ik goed in het verbloemen van twijfel. Hoera, het bord Giethoorn kwam in zicht en de navigatie vond direkt het straatje waar we moesten zijn. Wij wilden edelstenen bewonderen. Daar hadden alle buitenlanders ook oren naar, en zo stommelden we over een smal voetpad met aan iedere kant water, naar het gewenste adres.

Buitenlanders zijn niet erg behendig in het besturen van een bootje. Motor en handle moet je achterwaarts bedienen en dan blijkt links vaak rechts te worden. Ons beoogde edelsteenwinkeltje kwam in zicht. Alle edelstenen waren adembenemend mooi. Heel fraai verlicht in afgesloten glazen kasten. Wij kochten niets, want je prijzige aanschaf op eigen tafel is opeens zonder al dat licht, een doodgewoon sneu vaasje, te koop voor 3 euro bij de Action.

We lunchten op een mooi terras aan het water. Families uit verre oosterse landen zijn rustig, of ze veel zien is de vraag. Ze lopen allemaal met hun Iphone of tablet te fotograferen. Wat oudere duitse vakantiegangers vroegen zich bezorgd af of ze alle locaties wel hadden gezien. Mooi hoor Giethoorn. Maar als je daar heen wilt, doe het vòòr of nà de vakantietijd. Het was nu al druk op de smalle paadjes. Zonder navigatie reden we terug, via Staphorst. Prachtige dag!

Antoinette

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.