tieners komen samen tijdens christelijke feestavond

  “Een strategische keuze”, vertelt Martijn van der Laak, één van de initiatiefnemers achter de avonden. “Tieners en jeugd zijn op de zaterdagavonden vaak al druk met hun eigen ding. Uitgaan, met vrienden op stap. Zeker de jeugd vindt dit belangrijk. En op verzoek van hen hebben we de TeensNight dit keer op de vrijdagavond gepland.”

  Het idee voor de TeensNight is in januari 2016 ontstaan. Tijdens een gesprek tussen vader en zoon over de landelijke events voor tieners, zoals de EO-jongerendag en ‘Like Jesus’ kwam het idee om ook lokaal een plek te hebben waar tieners bij elkaar komen om geloof en plezier te combineren. “Wat zo gaaf is aan die events, is dat het echt georganiseerd is rondom God en jongeren”, vertelt Nathanael van der Laak (16). “En dat willen wij tijdens de TeensNight ook. Focus op God, gericht op jongeren en niet beperkt door de ‘do’s en dont’s’ van de kerkmuren.”

  Dat de TeensNight een op zichzelf staande avond is zonder verbinding met de lokale kerken, is niet helemaal waar. Het team wordt namelijk gevormd door jongeren en volwassen uit verschillende kerken in Ommen. Robert van Veen en Ilse Kelder zijn van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Nathan Horsman van de Evangelische Gemeente, Martijn en Nathanael van der Laak als ook Léon en Nicolette Tibboel kerken in Christengemeente ’t Vechtdal. “Daarnaast hebben we contact met kerken en jongerenwerkers in Ommen en daarbuiten, waaronder Thomas Abbes van PaKaN!, het jeugdwerk orgaan van de PKN-kerk in Ommen”, deelt Martijn mee. “De verbinding met kerken vinden we namelijk wel belangrijk. De jongeren moeten uiteindelijk een plek hebben waar ze “thuis” horen”.

  ‘Light it up’ is het thema voor de TeensNight van 15 juni aanstaande. Dat gaan de tieners ook letterlijk doen. “We starten de avond met een vette BBQ”, vertelt Nathan Horsman (17). Gesponsord door Jumbo Ommen, die met hun bijdrage graag betrokken zijn bij de TeensNight. Maar het thema biedt nog meer aansluiting voor verlichting. “We gaan het terrein ook verlichten met lampen. En we steken de vuurkorven aan in de wat latere uurtjes”, vervolgt Nathan. Gezelligheid, tijd om te ontspannen en elkaar te ontmoeten; belangrijke ingrediënten voor de tieners. “Tuurlijk”, zegt Ilse Kelder. “Voor deze avond nodig ik vrienden uit die soms van ver komen en ik niet zo vaak spreek. Juist op zo’n avond wil je ook daar tijd voor hebben.”

  Naast de BBQ en de chill tijd, is er ook een stuk programma waarin het team het thema ‘Light it up!’ wil uitdragen aan de jongeren. “En dat gaat over het hart van de tieners voor God”, verteld Robert van Veen. “Door de muziek van de Break Free Worship band heen, maar ook tijdens een overdenking met Rob van Zon. En dat gaat heel anders als in welke kerk dan ook!”, verzekert Robert.

  De TeensNight avonden wordt mede mogelijk gemaakt door een beperkte kern van sponsors. En door sponsoracties die het team zelf organiseert. Zo hebben ze al twee zaterdagen rond de veertig auto’s gewassen. En gaan ze zaterdag 9 juni appelflappen verkopen voor winkel van de Jumbo. Voor de deelnemers hebben ze een ludieke actie bedacht. De tieners die een (gratis!) ticket boeken via de site maken kans om een van de twee JBL Go2 speakers te winnen. “Een leuke actie mogelijk gemaakt door een paar van onze sponsors”, vertelt Nathanael. “Sowieso krijgt iedere tickethouder een Goodiebag van ons. Zeker aanmelden dus!”

  Meer informatie over de TeensNight en de aankomende avond vind je op de website www.teensnight.nl. Volg de Instragram en Facebookpagina op @teensnightommen voor updates en foto’s.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.