theatergroep playback helpt ouders te communiceren met hun puber

  De interactieve ouderavond ‘Onder Invloed’ helpt ouders hierbij. Op donderdagavond 14 en dinsdagavond 19 juni 2018 speelt theatergroep Playback de voorstelling ‘Onder invloed’ in Theater De Voorveghter in Hardenberg en Gashouder Podium in Dedemsvaart.

  Sophie wil graag wat drank op haar zestiende verjaardag. Omdat er ook jongens van achttien jaar bij zijn, zegt zij. Haar moeder verbiedt dit: jongeren mogen immers pas drinken als ze achttien zijn. Maar volgens Sophie komt er dan niemand op haar feest. Zonder drank hoeft ze geen feest. De vader van Sophie vindt het wel kunnen, een kratje. Wat doe je als ouders? Dit is een scene uit de interactieve voorstelling Onder Invloed; voor veel ouders van tieners een herkenbare en lastige situatie.

  Ouders in spagaat
  Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Artistiek leider Kim Zonneveld: “Ouders raken in een spagaat door de NIX18 afspraak: kinderen mogen officieel niet drinken maar ondertussen wordt er ‘overal gedronken’. En door alleen maar te verbieden is een open gesprek onmogelijk. Wij helpen ouders met communiceren, bijvoorbeeld door afspraken te maken of vanuit de beweegredenen van hun kind tot een creatieve oplossing te komen.”

  Bijwonen
  Gemeente Hardenberg, Jongerenwerk De Stuw en Cultuurkoepel Vechtdal bieden in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond ‘Onder Invloed’ gratis aan alle ouders van jongeren tussen de 12 en 17 jaar uit de gemeente Hardenberg aan. Op zowel 14 als 19 juni duurt de avond van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Vriendelijk verzoek om u per mail aan te melden op info@cultuurkoepelvechtdal.nl o.v.v.
  ‘Oudervoorstelling Onder Invloed’. Geef in de mail aan op welke datum en waar u de voorstelling wilt bezoeken, met hoeveel personen u komt en op welke school en in welk jaar uw zoon/dochter zit . Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

  Nico van der Lely, kinderarts Polikliniek voor Jeugd en Alcohol: “De ouderavond is een verfrissende manier om de (geleverde) kennis bij ouders te laten beklijven.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.