teamchef politie bart jan harmsen wordt wethouder bij gemeente twenterand

  Foto: Marcel van Saltbommel, tekst: Gea Slotman

  Bart-Jan woont in Den Ham met zijn vriendin en hun twee kinderen. Bart-Jan: “Ik was net 19 toen ik bij de politie kwam. Voordat ik in Ommen kwam, werkte ik in Twente. De laatste vijf jaar bij de politie Enschede-centrum als leidinggevende. Ik vond het basisteam te groot worden. Het was mij te massaal. Die grootte paste niet bij mij als persoon. Je mist de binding met de straat en de collega’s. Ik hoorde dat er in Ommen plaats was, en in 2015 kon ik hier aan de slag als teamchef. Ik had zoiets van: Ik ga hier eerst eens vijf jaar aan het werk.

  Ik zat ook in de politiek, en was acht jaar raadslid en vertegenwoordigde GemeenteBelangen Twenterand. De verkiezingen kwamen er aan en ik dacht: ‘Doe ik nog een keer mee of niet?’ Want je zit er wel weer vier jaar aan vast. Ik stelde me verkiesbaar en ik had eigenlijk heel veel voorkeursstemmen. Ik haalde anderhalve zetel binnen en was daar zelf ook positief verbaasd over. De mensen verwachten dan natuurlijk ook wel wat van je. Ik koos dus voor het wethouderschap. Dat was een hele lastige beslissing, want hier in Ommen werken we met een superleuk team en een stel goede wijkagenten. Hier is passie en verbondenheid met het gebied en met de collega’s. Het team staat heel dicht bij de mensen en zoekt ook een stukje verdieping in het werk op straat. Dat is echt de kracht van dit team. We hebben hier een hele leuke club met elkaar neer kunnen zetten. Ik probeer altijd datgene te doen, waardoor collega’s lekker kunnen werken. Je moet eigenlijk jezelf overbodig maken. Ik coachte en bleef met ze in gesprek. En dacht: ‘Hoe kan ik een collega een klus geven, waar hij of zij gelukkig van wordt en ik er zelf ook wat aan heb’. Dat is wel gelukt, denk ik.

  Hier staat een team dat echt goed draait. Ik heb fijne gesprekken gehad met Mark Boumans, de vorige burgemeester. En ook met de huidige, Hans Vroomen. Zij zijn allebei wethouder geweest en konden mij onpartijdig advies geven. Daar heb ik echt wat aan gehad. De collega’s baalden toen ze hoorden dat ik wegga. Maar zeiden ook: ‘Je bent gek als je ’t niet doet.’ Ik heb een paar leuke portefeuilles gekozen: Wonen, Verkeer en vervoer, Recreatie en toerisme, Communicatie en Detailhandel. Straks als wethouder vind ik het belangrijk dat je weet wat er in de maatschappij leeft. Het is waardevol om goed om te gaan met mensen. Dat ze het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden en in hun kracht staan.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.