Home / Dalfsen Regio / taalpunten hardenberg en dedemsvaart zoeken nieuwe taalcoaches

taalpunten hardenberg en dedemsvaart zoeken nieuwe taalcoaches

Het Taalpunt is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van laaggeletterdheid worden samengebracht. Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, spreken of luisteren kunnen bij Taalpuntdocent Hanneke Ardesch terecht voor hulp. Zij zoekt een passende taalcoach bij de taalvrager. Ook kan zij de taalvrager doorverwijzen naar een ROC of andere taalopleider. Deze begeleiding is geheel gratis en de lesmaterialen worden beschikbaar gesteld door Stichting Lezen en Schrijven. Het Taalpunt is niet alleen voor anderstaligen. Ook geborgen en getogen Nederlandstalige mensen kunnen terecht voor hulp bij het Taalpunt.

Momenteel zijn de Taalpunten op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de functie van Taalcoach. Vooral in Dedemsvaart zijn er nog veel Taalcoaches nodig. Een Taalcoach ondersteunt laaggeletterde mensen om beter te leren lezen, schrijven, spreken en luisteren. Hierdoor kunnen zij zich beter redden in de maatschappij en hun sociale netwerk vergroten. Een Taalcoach begeleidt één deelnemer of een groepje. Voorafgaand volgt de Taalcoach een training van vier dagdelen.

Geïnteresseerden in een vrijwilligersfunctie als Taalcoach kunnen contact opnemen met Taalpuntdocent Hanneke Ardesch via taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.