Home / Dalfsen Regio / stichting aquila gestart met onderwijs voor structuurgroep in ommen

stichting aquila gestart met onderwijs voor structuurgroep in ommen

Voor een kleine groep is regulier onderwijs niet haalbaar. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen met gedragsproblemen niet altijd optimaal presteren in een reguliere school. Voor hen is een kleinere, veilige setting vaak een betere onderwijsplek. Onder de paraplu van de Stichting Aquila is de Boslust, in samenspraak met de school voor speciaal basisonderwijs, Johan Seckel, gestart met deze nieuwe doelgroep in Ommen.

Dit betreft onderwijs voor leerlingen met gedragsmoeiten, zoals autisme, adhd, hechtingsproblematiek, etc. Tot op heden was er voor deze kinderen een school in Zwolle. Voor kinderen uit bijvoorbeeld de gemeente Hardenberg is dit wel een behoorlijke afstand. Dit betekent dan ook dat er nu meer thuis nabij onderwijs kan worden gegeven.

Nadat het projectplan was geschreven, een lokaal kon worden ingericht en bekwame medewerkers werden benoemd, was het vorige week tijd om de groep officieel te openen. In de groep werken twee groepsleerkrachten en een onderwijsassistent, elke dag zijn er twee volwassenen in de groep. Momenteel bestaat de groep uit vijf leerlingen. Het is de verwachting dat het leerlingenaantal uitgroeit naar het dubbele qua aantal.

Onder ruime belangstelling van mensen uit het onderwijs verrichtte Gert van der Rhee (coördinator samenwerkingsverband Veld, Vaart & Vecht) de openingshandeling. Hij werd hierin geassisteerd door de medewerkers van de groep.

De nieuwe groep heeft de naam ‘Structuurgroep’. Deze naam staat symbool voor de betekenis van deze groep. De leerlingen die geplaatst worden in deze groep, komen tot groei en ontwikkeling en daarmee ook tot betere onderwijsprestaties, mits aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. Dit betekent het bieden van een veilige, gestructureerde leeromgeving waar voorspelbaarheid een belangrijke factor is.

De groep is voorlopig ondergebracht bij de locatie Laarakkers van de Boslust. Op termijn is het de bedoeling dat deze groep een plek krijgt bij het gebouw van de Johan Seckel.

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.