spelplezier spat er van af op flater voetbaltoernooi

  Tekst: Willem Lampe

  Het evenement begon met een gezamenlijke brunch. Daarna had burgemeester Hans Vroomen de eer om met zijn dure brogues de bal het eerste zetje te geven. Vervolgens moest de burgervader zich uit voeten maken en brandde de strijd los.

  In poule B maakte Ommen 1 zijn favorietenrol waar. Zo werd Haaksbergen op een kansloze 5-1 nederlaag getrakteerd. Rots in de branding bij het eerste team is Gerben Koppelman, bekend bij elke lokale voetbalinsider. Poetst bij gevaar alle ballen naar voren en is daarnaast een groot kenner van zowel OZC als OVC ’21. Naast messcherpe voorbeschouwingen en bevlogen verslagen schrijven, heeft Koppelman komend seizoen een nieuwe taak. De verdediger van Ommen 1 wordt rechterhand van Martijn Berger, de nieuwe hoofdtrainer van OZC. Bidons vullen, ballen oppompen, shirtjes innemen zijn maar zo enkele taken die hij op zich gaat nemen. Maar eerst moet beslag worden gelegd op de bokaal die staat te pronken op een tafel in de kantine. Of ze kampioen worden. “Jazeker”, antwoordt Koppelman. “En OZC ook, komend seizoen!” Een gewaagde voorspelling, die stevig druk legt op Berger en zijn manschappen.

  Ommen 2 had een mindere dag en geen greintje geluk. Gevraagd naar de mindere prestatie weigerde Ronaldo Wolters het achterste van de tong te laten zien en hield zich op de vlakte, “we waren slecht in vorm.” Erik-Jan Huisjes zinspeelde er op dat het niet aan hem lag, “ik heb een doelpunt gemaakt”. Op de suggestie of het misschien de opstelling van coach Henk Kamphuis van geen kant deugde lag, slaat Rick van der Boon schaterlachend de handen voor de mond, maar geeft de verslaggever een veelbetekenend klopje op de schouder. Misschien dat Kamphuis zijn positie kan versterken door te trakteren op ijs of fris, maar resultaattechnisch gezien zit de voetbaltechnische baas van Ommen 2 op de wip.

  Overigens ging de prognose van Koppelman niet op. Het toernooi werd gewonnen door Excelsior ’31, voor de derde keer in successie. Ommen 1 eindigde als derde. Het voetbalfestijn werd voor de vijfde keer gehouden en is voortgevloeid uit samenwerking tussen OZC en OVC ’21. Het evenement geeft vorm aan de gedachte ‘niet tegen elkaar, maar met elkaar!’

  Zie www.gvoetbalommen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.