spanning en spektakel verwacht bij vernieuwde vechtdal rally

  Het mooie van de Rally wordt zijn compactheid, zo blikt de organisatie vooruit. Alles vindt plaats op het zelfde terrein; service, documenten en technische controle, start en finish, Parque fermee en regroup, eten en drinken, rally safe, KNAF officials enzovoort. De teams kunnen al hun spullen ook kwijt op dit terrein. Alles, ook de verkenning, vindt plaats op de zaterdag, hierdoor wordt de rally geen aanslag op de agenda van de toch al drukbezette rijders en andere teamgenoten.

  De organisatie heeft haar best gedaan de proeven weer interessant en spectaculair te maken. Het betreft dit jaar drie proeven waarvan er eentje helemaal nieuw is, hier is nog geen rally kilometer gereden. Deze proef, Brucht genaamd, ligt tussen Hardenberg en Bergentheim. De beide andere proeven, bekend onder de namen Engeland (ten Noorden van Hardenberg) en Holtheme (tussen Gramsbergen en de Duitse grens), zijn aangepast om ze nog uitdagender te maken.

  De totale Rally lengte, voor zowel Rally als Historic, bedraagt 187 kilometer (Short 120 kilometer), waarvan 101 rally kilometers (Short 59 kilometer). Dit jaar is 4 kilometer onverhard, dit is minder dan voorgaande jaren en dat komt omdat ook de wandelvierdaagse in dat weekeinde plaatsvindt en Rally en vierdaagse in goede harmonie samen het beschikbare gebied rond Hardenberg verdelen. Het mooie van de Vechtdal Rally is dit keer ook het feit dat deelnemers in Hardenberg met meer Rally dan verbindingskilometers te maken hebben.

  De Gemeente Hardenberg is blij met dit evenement, de slogan van Hardenberg is Gewoon Doen en dat is precies wat de organisatie met deze Rally voor ogen heeft: “We gaan het Gewoon Doen en in de toekomst ook. Hardenberg is een moderne en zeer bedrijvige gemeente met vele mooie bedrijven en wil graag als veelzijdige gemeente op de kaart staan, een Rally past hier Prima in.”

  De organisatie is zich momenteel zowel organisatorisch alsook financieel aan het versterken, waardoor de ambities voor de Vechtdal Rally de komende jaren wat hoger komen te liggen. “Wel willen we een compact en zeer toegankelijk evenement blijven, een evenement wat de rally sport bij een groter publiek bekend moet maken door zijn laagdrempeligheid.”

  Vanaf vrijdag 15 juni is voor het publiek meer info over de proeven beschikbaar. Voor het publiek is de Vechtdal Rally gratis toegankelijk en ook het service terrein is gratis te bezoeken.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.