Home / Dalfsen Regio / saxenburgh groep boort eerste paal nieuw medisch centrum

saxenburgh groep boort eerste paal nieuw medisch centrum

Het boren van de eerste paal gebeurt door Henri Janssen. De voorzitter Raad van Bestuur neemt met deze actie afscheid van de Saxenburgh Groep na een periode van vier jaar. Per 1 augustus volgt Wouter van der Kam hem op.

In totaal worden er de komende vijf weken 490 palen geboord voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. De bouwers kiezen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.

Het nieuwe medisch centrum komt vóór het huidige ziekenhuis op de plek waar eerst de parkeerplaatsen waren. De verwachting is dat het nieuwe medische centrum in 2020 in gebruik genomen wordt.

Voorafgaand aan de boorceremonie bekrachtigen Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, en Peter Snijders, burgemeester van de Gemeente Hardenberg, hun samenwerking aan de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.