Home / Dalfsen Regio / saxenburgh groep beleeft zonnige boorceremonie

saxenburgh groep beleeft zonnige boorceremonie

‘s Ochtends hebben enkele bouwvakkers de medewerkers uit het ziekenhuis getrakteerd op slagroomsoesjes en uitgenodigd voor de ceremonie. Dit vriendelijk gebaar was een mooie start voor een tweejarige samenwerking. Om half een werden enkele honderden aanwezigen verwelkomt door bestuurder Refik Kaplan. In zijn speech vertelde hij onder andere over de bronskleurige aluminium gevelbekleding van het nieuwe medisch centrum. “Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.”

Naast de bouw van het ziekenhuis werd ook de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark bekrachtigd. Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, en Peter Snijders, burgemeester van de Gemeente Hardenberg tekenden de ontwikkelingsovereenkomst. Vervolgens nam Janssen plaats in de boorinstallatie en boorde de eerste paal. Een spectaculair afscheid voor de voorzitter Raad van Bestuur, die per 1 augustus wordt opgevolgd door Wouter van der Kam.

Na afloop was er voor alle aanwezigen een traditioneel bouw-gehaktballetje die in de stralende zon werd genuttigd. In totaal worden er de komende weken 490 palen geboord voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. De bouwers kiezen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.