Home / Dalfsen Regio / rick chocoladehandjes

rick chocoladehandjes

Eigenlijk komen wij liever op andermans feestje dan dat we zelf een feestje geven. Geen voorbereidingen, lekker ergens aanschuiven en ouwehoeren maar. Maar als je dat te vaak doet, gaat het opvallen. Je kunt niet alles aflopen en zelf altijd de deur dichthouden. En zo waren we ineens bezig met de voorbereidingen van een tuinfeest.

Dertig volwassenen en twintig kinderen. Voor veel mensen een eitje. Die zien vooral gezelligheid. Wij zagen vooral chocoladehandjes op onze witte muren. Bij ons vorige feestje ging iemand met een nieuwe blauwe spijkerbroek op onze witte stoelen zitten. Het is bijna drie jaar geleden, maar we zijn nog steeds op de blauwe gloed aan het poetsen.

Naast pietluttigheid is ook perfectionisme geen handige eigenschap. Het gaat niet alleen om de juiste inkoop van de drank. Ik moest van mezelf ook de ramen lappen, het onkruid tussen de tegels schrapen, ieder blaadje van het grind rapen en de garage opruimen. En toen ik mezelf betrapte op het feit dat ik alle flesjes bier met het etiket naar voren in de koelkasten zette, twijfelde ik of ik de dokter moest bellen.

Inmiddels is alles weer zoals het was. Er viel geen drup regen, er was genoeg bbq-vlees en drank en van de twintig kinderen heeft er niet eentje met chocoladehanden aan onze witte muren gezeten. Maar het mooiste was nog, het was vooral beregezellig met alle vrienden en familie om ons heen. Zelf een feest geven is eigenlijk zo gek nog niet!

rick@joutekst.nl

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.