Home / Dalfsen Regio / overijssel daagt het rijk uit om te investeren

overijssel daagt het rijk uit om te investeren

Van Hijum: “Hiermee dagen we het Rijk uit om samen te investeren in de kracht van de groeiende regio’s in Overijssel. Het Oosten is een sterke pijler van de nationale economie en een investering van het Rijk meer dan waard.” Namens de regio’s waren burgemeesters Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle), Rob Welten (vicevoorzitter Regio Twente) en Andries Heidema (voorzitter Cleantech Regio) aanwezig.

Twente is koploper in de moderne maakindustrie. De Stedendriehoek ontwikkelt zich als dé cleantech regio van Nederland. En Regio Zwolle is de snelst groeiende economische regio buiten de Randstad. Concreet vragen provincie en regio’s met hun aanbod om een gelijkwaardige financiële inzet van het Rijk. Maar het aanbod is vooral ook een uitnodiging aan het Rijk om in gesprek te gaan over een brede investeringsagenda, die meer behelst dan alleen de regiodeals. “We vragen vooral commitment op de gezamenlijkheid van de urgente opgaven. We vragen waar nodig ruimte in wet- en regelgeving. En zo nodig beleidsruimte en ondersteuning bij experimenten”, aldus Henk Jan Meijer namens Regio Zwolle.

 

Lees ook

Webinar van KBO-PCOB

REGIO – KBO-PCOB Overijssel presenteert op vrijdag 23 april het webinar ‘Verbonden zijn rond zingeving’. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.