ovc 21 leeft nog

  Tekst: Willem Lampe

  De historie is heldhaftig en wie er gevoelig voor is, reist met angst en beven af naar het de tegen de Duitse grens leunende vesting. Kijken we naar het heden dan zien we eindeloos, vlak aardappelland en verscholen tussen zwart akkerland enkele groene weiden, waar gevoetbald wordt. De clubkleur is rood. Jawel, die van bloed, strijd en passie. De club heet v.v. Westerwolde, zonder flauwekul of enige verbeelding vernoemd naar de gemeente van herkomst. De thuisploeg, die in klasse 4C als vierde de competitie afsloot, had iets te winnen, en wel promotie naar de derde klasse. De tegenstander uit Ommen had niets te winnen, enkel te verliezen, te weten de zo moeizaam verworven status van derdeklasser. Bij verlies rest de afgrond, bij winst een herkansing. De winnaar mag met v.v. Oldeholtpade uitvechten wie volgend seizoen uit komt in de derde klasse. De dood of de gladiolen! Een bus met hoopvolle supporters mag je niet gedesillusioneerd terugsturen naar de Vechtstad. Voorwaarts richting Bourtange, met spattend uit de speakers Journey, Don’t stop believin’!

  Tádááá…, OVC ’21 houdt in ieder geval tot 10 juni de status van derdeklasser intact! De eerste hindernis om gezichtsverlies te voorkomen is genomen. De aanval van Westerwolde werd na een slopende slijtageslag afgeslagen. Met dank aan Kacper Nadozny, die in de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks de eerste twee elf metertrappen van Oost-Groningers uit zijn kist ranselde. De bezoekers uit Ommen namen de penalty’s feilloos, dus barstte na de vierde benutte ‘pengel’ van Damon Nouri het feest los.

  De wedstrijd dan maar. Goeiemorgen vader…, slecht, slecht, slecht, van beide kanten. Het zullen de zenuwen zijn geweest. Bij Westerwolde stond Alex Otto tussen de palen. Een stevige 40-plusser die bij het inschieten geen al te sterke indruk maakte. Dat is geen schande en heeft te maken met de leeftijd, of beter het stijgen daarvan, wat logischerwijs gepaard gaat met het verlies van souplesse. Otto kijkt slechts toe op moment dat Dennis ter Burg binnenkantje voet de bezoekers uit Ommen simpel op 0-1 zet.

  Het lijkt appeltje/eitje te worden, maar langzaam maar zeker verliest OVC ’21 de grip. Westerwolde neemt het over en Harmen Huls kopt van dichtbij de thuisclub langszij. Ondertussen blijft de equipe van Popko Schuitema kansen versmeren. Dan slaat de schrik toe onder de meegereisde schare uit de Vechtstad. Dennis ter Burg wordt met rood van het veld werd gestuurd, na een trappende beweging richting tegenstander. Oeps, nog veertig minuten te gaan met een man minder. Overigens was OVC ’21 ondanks de ondertal situatie de gevaarlijkste ploeg, maar het niveau daalde met de minuut. Ook Westerwolde moet nog binnen de negentig minuten verder met tien man, als topscorer Jeremy Hekman zijn tweede gele prent incasseert.

  In de noodzakelijke verlenging lijkt Merijn te Velde Westerwolde naar de volgende hindernis te schieten. Net op moment het geloof in een goede afloop langs de lijn begint weg te vloeien haalt uitblinker David van Elburg verwoestend uit. Na een streep van zo’n 25 meter rest Otto niets anders dan de bal uit het nylon plukken. Vrijwel aansluitend op de 2-2 van Van Elburg volgen de trappen van elf meter. Een heldenrol ligt in het verschiet voor doelman Kacper Nadozny, en ja, hij grijpt die kans met verve en met beide handen aan.

  Zondag reist OVC ’21 af naar Oldeholpade. De winnaar van dit duel is volgend seizoen derdeklasser. Het duel begint om 14.00 uur.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.