Home / Dalfsen Regio / ommer kerken houden hagepreek met picknick op landgoed het laer

ommer kerken houden hagepreek met picknick op landgoed het laer

Dominee Karel Hazeleger (Hervormd) vertelt: “Vorig jaar hielden we voor het eerst zo’n dienst. Dat was op de zondag van het Festival op de Vecht, bij Hotel de Zon. Eigenaar Ron Nijhof bood ons toen een podium: op het ponton in de Vecht. Het liep storm, het was bomvol. Zo vol, dat Ron de vele bezoekers op het terras van het hotel nodigde. We hadden 600 liturgieblaadjes om uit te delen; die waren allemaal op. Iedereen heeft erg genoten. De viering voorzag in een behoefte. Tussen de kerken is er veel meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. Wel respecteren we de verschillende tradities. Dit jaar deed Ron Nijhof ons opnieuw een aanbod: we mogen als gezamenlijke kerken een dienst in de tuinen van Het Laer houden. Daar maken we natuurlijk opnieuw graag gebruik van.”

Doel van de ‘hagepreek’ is volgens de predikant dat gelovigen van de verschillende kerken in Ommen elkaar ontmoeten. Dat moet zoals in de geschiedenis dus niet tot een ‘beeldenstorm’ leiden; na het officiële deel is er een picknick in de boomgaard van Het Laer. Je mag je eigen stoel en ook iets te eten meenemen. Ook andere mensen, die niet of niet zo vaak naar een kerk gaan, zijn van harte welkom; gelovig of niet.

Tijdens de dienst spreken drie voorgangers over het thema ‘Zorgeloos?’Hazeleger: “Maak je geen zorgen. Kan dat? We willen wel, maar hoe doe je dat dan?” De collecte opbrengst gaat naar het Vechtgenotenhuis. Tijdens de dienst treedt er een kinderkoor op, bestaad uit kinderkoor ‘Kleurrijk’ (Ger. Vrijg.) en ‘Een vrolijk geluid.’ (PKN). Ook het Ommer Mannenkoor zingt, onder leiding van Gezinus Veldman (piano). De koren staan droog; er zijn tenten. Bij regen zijn er eventueel poncho’s beschikbaar. Bij erg slecht weer wordt er uitgeweken naar de kerk aan de Bouwstraat.

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.