ommer jumbo wil graag op zondag open zijn

  “Ommen is een toeristische gemeente. We willen de zomerse gasten graag van dienst zijn. Onze producten in het vakantieseizoen ook op zondag aanbieden. Elders in het land is boodschappen doen op die dag de gewoonste zaak van de wereld. Toeristen verbazen zich dat Ommen slechts twaalf koopzondagen telt en dat ze dikwijls voor een gesloten deur staan. Daarnaast moeten we ook denken aan onze concurrentiepositie.”

  Heemskerk doelt op het besluit van buurgemeente Hardenberg om elke zondag een supermarkt vergunning te verlenen de winkeldeuren te openen. Dat verzwakt de positie van de plaatselijke supermarkten ten opzichte van de nabije regio. De ondernemer van Jumbo geeft aan dat hij na beraad met Lidl en Albert Heijn graag zou zien dat opening mogelijk is op zondag in de periode van 1 april tot 1 oktober en de decembermaand.

  Heemskerk is op de hoogte dat de gemeente van plan is in 2019 onderzoek te doen naar zondagopenstelling. De resultaten hiervan worden niet eerder meegenomen dan in de besluitvorming voor 2020. Gezien de positieve ervaringen van verschillende lokale ondernemers met de zondagopening lijkt een onderzoek weggegooid geld. Gewoon doen!

  Heemskerk verliest zich niet in gespierde taal, maar laat wel doorschemeren dat deze bijzondere openingsdagen zichzelf ruimschoots bewezen hebben. De omzet stemt tot tevredenheid, de klantervaring was prima.

  Voor de oppositiepartijen is de verruiming van de zondagopening geen probleem. Snel werk van maken. Deze zomer nog! De opstelling van de coalitiepartij LPO wekt in zoverre bevreemding dat in het partijprogram wordt gesproken over verruiming van de winkeltijden, terwijl ‘De Lokalen’ nu lijken in te zetten op een onderzoek naar behoefte.

  Lidl en Albert Heijn waren niet in de gelegenheid om officieel te reageren. De vraag naar verruiming van de openingstijden wekte onder enkele medewerkers van Albert Heijn bevreemding, in zoverre dat richting de vraagsteller werd gereageerd in de trant van ‘hallo, het is 2018, de behoefte is toch zeker geen vraag meer? Wil je winkelen, dan ga je winkelen. Wil je wat anders gaan doen, ook prima, ga je lekker wat anders doen!’

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.