oldeholtpade vermorzelt ovc 21

  Tekst/foto’s: Willem Lampe

  Slechts twee keer 45 minuten strijd was de scheidslijn tussen vreugde of verdriet. De bezoekers uit Ommen hebben een k..seizoen achter de rug. De ploeg uit Ommen verloor onderweg de elftalleider, de trainer, het zelfvertrouwen, veel supporters en veel, héél veel wedstrijden. ‘Voetbaldier’ Popko Schuitema was het konijn dat uit de hoge hoed werd getoverd. De gelouterde coach kreeg de dirigeerstaf in handen gedrukt en de opdracht om van het anarchistische zooitje een gedrilde gevechtseenheid maken. De aanhang snakt naar harmonie, maar kreeg een fanfare vol valse noten voorgeschoteld. Kneedtijd te kort? Sorry, het is eventjes niet anders… Brak in Oldeholtpade eindelijk de zon door, als schaars lichtpuntje in de verder zo inktzwarte jaargang, of wachtte de ‘blauwe huurlingen’ van interim Schuitema een roemloos eind in Weststellingwerf?

  Voorinformatie leerde dat veel, zo niet alles moest komen van het trio Bart Halsema, Rick Jan van der Leest en Wilco Elshof, de Bermuda driehoek van ‘Olpae’. Vooral Elshof is een fenomeen, die dit seizoen als 52 keer (nee, geen tikfout) het net wist te vinden. In perspectief? Een fenomeen!
  Elshof, Oldeholtpade…, brrr…, om koude rillingen van te krijgen. Nee, het rampseizoen van OVC ’21 kreeg een afloop in stijl. De teller bleef na negentig minuten staan op vijf, terwijl de formatie van Popko Schuitema nog tien man in het veld had staan. Op alle fronten afgetroefd door een tegenstander die maar een missie had: promotie! Halverwege het eerste bedrijf sneed Elshof weer eens door de afweer ven de bezoekers. Kacper Nadozny kon de hard ingeschoten Derbystar pareren, maar de meegerende Jelmer Dijkstra tikte de rebound tegen de touwen. Even later deed Elshof het van begin tot eind zelf. Ruststand 2-0 en geen spat geloof onder de aanhang uit Ommen. De discipelen van Schuitema kregen geen poot aan de trapper. Nauwelijks op gang voor deel 2 breekt Elshof weer eens door de afweer. Nadozny komt uit en kegelt de superspits tegen het gras. De doelman keert de strafschop van Stefan de Vries, maar weer is Elshof attenter dan heel OVC ’21 bijeen. 3-0 en nog 45 minuten te gaan.

  Een sprankje hoop keert terug als Nouri mag aanleggen vanaf elf meter, nadat hij is neer gekegeld door Joshua van Weeperen. De bal streelt niet tegen het net, maar knalt tegen de reclameborden. Als Rick Jan van der Leest even later de 4-0 binnen schuift, gaat de prethaak naar beneden en viert de aanhang van Oldeholtpade alvast een feestje. OVC ’21 loopt letterlijk rood aan van frustratie. Schuitema wordt door arbiter Schram achter het hek gestuurd en ook invaller Biemans mag inrukken, na een stevige charge. Wesley Haverkort komt er af met geel, nadat hij Bart Halsema torpedeert. Invaller Mark de Vries pikt nog een goaltje mee en zo loopt de afgang op tot 5-0.

  Het horrorboek 2017-2018 kan dicht. Oldeholtpade viert feest. Voor OVC ’21 rest uithuilen en opnieuw beginnen in de vierde klasse. ‘It’s over, it’s over, it’s overrr’, huilt Roy Orbison ergens op de achtergrond.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.