nieuwe schilderijen expositie bij natuuractiviteitencentrum de koppel

  Henk de Jong heeft gekozen voor het thema: ”De natuur als leermeester van de kunst”. Dit thema is bekend geworden door het opschrift boven de ingang van de dierentuin in Amsterdam: Natura artis magistra. Deze dierentuin kortweg “Artis” genoemd, heeft haar naam eraan te danken. Maar klopt de inhoud van deze spreuk wel met de realiteit? Wat kan een kunstenaar leren van iets wat alleen maar echte zaken voortbrengt, en al helemaal geen kunst? Over het algemeen vinden we de natuur wel mooi en schilderachtig. Moet het dan niet zijn: Natura artis exempli gratia? Hetgeen betekent: “De natuur is het voorbeeld van de kunst”.

  Wilt u van gedachten wisselen over de oorsprong en de inhoud van deze spreuk tijdens de opening , dan kunt u zich opgeven via info@dekoppel.com of tel. 0523-273388. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen over het werk.

  De expositie is te zien t/m augustus in De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.