nieuwe kwartaalblad nijluusn van vrogger verschenen

  Verder vertelt René Fokkert over de familie Kragt, die hier al vanaf de verdeling van de Leusener Marke in 1639 wonen op ‘het vijfde perceel’. De laatste bewoner met de naam Kragt overleed in 2009. Daarmee kwam een eind aan de ononderbroken reeks van generaties die woonden op wat nu Westerveen 39 is.

  In het vervolgverhaal van Evert Dijk valt te lezen hoe hij als zesjarig jongetje in 1920 mee ging naar de kerk, waar zijn fantasie met hem aan de haal ging. In ‘Met de stoomtram’ vertelt Aartje Schoemaker hoe een kleine jongen de reis naar Zwolle als een groot avontuur beleeft: “Bi’j de Vechtbrugge vund’n de kienderties ‘t ’n mirakel det ze boom’n ’t water zweefd’n.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.