Home / nieuwe kwartaalblad nijluusn van vrogger verschenen

nieuwe kwartaalblad nijluusn van vrogger verschenen

Verder vertelt René Fokkert over de familie Kragt, die hier al vanaf de verdeling van de Leusener Marke in 1639 wonen op ‘het vijfde perceel’. De laatste bewoner met de naam Kragt overleed in 2009. Daarmee kwam een eind aan de ononderbroken reeks van generaties die woonden op wat nu Westerveen 39 is.

In het vervolgverhaal van Evert Dijk valt te lezen hoe hij als zesjarig jongetje in 1920 mee ging naar de kerk, waar zijn fantasie met hem aan de haal ging. In ‘Met de stoomtram’ vertelt Aartje Schoemaker hoe een kleine jongen de reis naar Zwolle als een groot avontuur beleeft: “Bi’j de Vechtbrugge vund’n de kienderties ‘t ’n mirakel det ze boom’n ’t water zweefd’n.”

Lees ook

Uitreiking eerste nestkastje

DALFSEN – Ook dit jaar deelde de gemeente Dalfsen weer 1.000 gratis nestkastjes uit aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.