motorclub roving spirit aanwezig bij officiele opening kinderpolikliniek

  De gift van motorclub Roving Spirit kwam voort uit het Bike Building project. Een project in samenwerking met DTC uit Daarle en MC Motorhead uit Hoogeveen waarbij 3 oude motoren werden omgetoverd tot goed rijdende unieke kleurrijke machines. Via lotenverkoop werd in recordtijd het beoogde bedrag van 15.000 euro binnengehaald voor de nieuwe spel en observatieruimte van het Röpcke-Zweers-Ziekenhuis in Hardenberg.

  Netty Westerhof-Haverkort: “We hebben van de gift de observatieruimte van de kinderpoli waar de medisch pedagogen de kinderen begeleiden ingericht! Naast divers spel- en verwerkingsmateriaal hebben we ook apparatuur aangeschaft. Waaronder een VR (Virtual Reality) bril die we bij kinderen willen inzetten die een pijnlijke of nare ingreep moeten ondergaan en daarmee minder stress, angst en pijn ervaren.”
  De kinderpoli beschikt vanaf heden het nieuwste model. “Waarschijnlijk het eerste ziekenhuis van Nederland die deze bril heeft!” aldus Netty. Ook gaan we met deze gift Video Interactie Begeleiding (VIB) opstarten. Hierbij worden filmopnames van kinderen en hun ouders gemaakt om de interactie en de hechting te bevorderen. Bijvoorbeeld bij vroeg geborenen. Netty: “Het spreekt voor zich dat we hier heel blij mee zijn! Het biedt ons ook voor de toekomst veel mogelijkheden om de kinderen (en hun ouders) zo goed mogelijk te kunnen begeleiden gedurende een periode van ziek zijn of lichamelijk klachten.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.