Home / Dalfsen Regio / marian bakt appeltaarten voor het goede doel

marian bakt appeltaarten voor het goede doel

Foto: Loes Hartholt

“In drie weken tijd heb ik al ruim 37 euro kunnen afdragen aan de Antoni van Leeuwenhoekfoundation” vertelt Marian vrolijk glunderend. “Weet je waar ik ook zo blij mee ben? Met de nieuwe gebaksdozen die ik gesponsord heb gekregen van Packcenter Zwolle en het gesponsorde pakket van de Jumbo!”

Wat bracht haar ertoe om op bestelling te gaan bakken? ”Zo’n zeven jaar geleden kreeg ik veel te verwerken, het was ook nog eens een drukke periode” legt Marian uit. “Ik kon het allemaal niet meer aan en stortte volledig in. Een burn-out…. Toen ik na die periode de draad weer wilde oppakken, wist ik dat ik mezelf voortaan moest ‘begrenzen’ en dat ik er goed aan zou doen om mezelf een doel te stellen.

Een jaar geleden overleed iemand uit mijn naaste omgeving op 37-jarige leeftijd aan borstkanker. Zij had aangegeven geen bloemen te willen, maar liever een donatie voor de Antonie van Leeuwenhoekfoundation, die wetenschappelijk onderzoek doet naar kanker. Haar overlijden heeft mij steeds beziggehouden… Ik kon niet bij de uitvaart zijn, maar haar wens liet mij niet los. Zodoende besloot ik om elke maand een donatie te doen aan de foundation. Maar ja, hoe lang ga je dat doen? Het voelde naar om ermee te stoppen…Dat bracht me op een idee: mijn opa was vroeger banketbakker, nu heb ik nog altijd een oud receptenboekje van hem. Koken en bakken doe ik in feite mijn hele leven al graag; een stukje jeugdsentiment! Vroeger deden we thuis samen allerlei kook- en bakwedstrijdjes: wie bakt het grootste brood en dergelijke. ‘Ik ga bakken, dát wordt mijn doel!’ zei ik tegen mezelf. Dus kocht ik bakblikken en dozen en zette een eigen site op. Drie weken geleden ben ik van start gegaan als de BakSTER’.

Voor de verkoop van mijn appeltaarten ben ik gaan lobbyen en veel bedrijven en ondernemers in Dalfsen langsgegaan. Zo leuk: overal waar ik kwam werd leuk gereageerd, helemaal niemand heeft ‘nee’ gezegd. Dat gaf me echt positieve boost!”

De BakSTER hoopt op mooie samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld horecazaken. “De taarten kunnen ook besteld worden voor gelegenheidsfeestjes enzovoorts. Waar ik natuurlijk vooral op hoop, is dat er gul gedoneerd wordt! Elke maand zal ik op Facebook een update geven over het bedrag dat gestort is. Wat de onkosten betreft: het werk wat ik ermee heb, tel ik niet eens mee… Jammer dat de appels momenteel zo duur zijn, maar dat zal straks, als er weer geoogst is, beter worden!”

In de toekomst gaat Marian het assortiment heel misschien nog verder uitbreiden. “Zo ja, dan denk ik aan Oudhollandse producten zoals roombotercake, boterkoeken enzovoorts. In elk geval niet iets met slagroom, want dat is niet handig in verband met de houdbaarheid!”

De kleine taartjes (6 personen) kosten 7 euro. De grote (10 tot 12 personen) kosten 12 euro. Bestel tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Tel. 06-23594654. Neem ook een kijkje op de Facebook.

 

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.