Home / leerlingen greijdanus schitteren op podium van theater de voorveghter

leerlingen greijdanus schitteren op podium van theater de voorveghter

Foto’s: Johan Tempelman

De schrijver van ‘Wendy en het Wildyr’, Rienco Bovendeur (samen met coauteur Jody van Leeuwen) en Henk van Sleen hadden een toneelstuk neergezet dat z’n plek in het theater volledig verdiende. Hard was er het afgelopen half jaar gewerkt om alles perfect voor te bereiden.

Reikhalzend werd uitgekeken naar het stuk en de bezoekers werden niet teleurgesteld; integendeel, ze waren getuige van weergaloze acteerprestaties van leerlingen van Greijdanus. Er werd niet alleen geacteerd maar ook gezongen,- onder muzikale begeleiding van leerlingen – en gedanst. Met name de dansers zorgden soms voor een sinistere sfeer toen ze de hoofdrolspelers achtervolgden als een roedel gevaarlijke wolven.

De boodschap dat schoonheid van binnen zit en niet van buiten, werd subliem vertolkt door de hoofdrolspelers Wendy en Vikhtor (a.k.a. het Wildyr). De emotie spatte ervan af. De gevolgen van de betovering van Vikhtor (als de ultieme slechterik) werd briljant weergegeven door vier acteurs die hun karakter als dwerg speelden en hierdoor een zeer fysieke inspanning leverden, maar voor grote hilariteit zorgden bij het publiek. Ook de andere toneelspelers leverden prestaties van zeer hoog niveau, het amateurtoneel overstijgend! De sfeer was na afloop dan ook uitgelaten, zowel bij de mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de complete productie als bij het publiek. Hierdoor is de lat voor een volgende keer opnieuw hoger gelegd. 

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.