Home / Dalfsen Regio / leerlingen de veste uit hardenberg winnen prijzen bij finale vakkanjers

leerlingen de veste uit hardenberg winnen prijzen bij finale vakkanjers

De finale vond plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tijdens het afsluitende event Vakkanjers LIVE presenteerden zij hun oplossing voor wateroverlast aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen.

Watersaver
De meiden hebben een apparaatje gemaakt voor waterbesparing tijdens het douchen. Het geeft aan hoe lang je doucht en hoeveel water je verbruikt. Op een gegeven moment stopt de douche met water geven. ’s Ochtend hebben ze een pitch gehouden voor de jury, met de derde prijs als resultaat.

Behind the scenes
’s Middags bezocht hun klas, 2mh1, ook het evenement. Ze kregen een kijkje ‘behind the scenes’ van een festival. Ze hebben ervaren wat er allemaal nodig is voor het opzetten van een groot event als Lowlands, Pinkpop of Mysteryland. Zo zaten de leerlingen zelf achter de knoppen van het licht en geluid, konden ze decors lassen, 3D printen, een podium ontwerpen, andere festivals bezoeken via virtual reality en nog veel meer. 

Over Vakkanjers
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook ’21st century skills’ zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.