leerlingen agnieten college nieuwleusen winnen 2e prijs water league overijssel

  Het project was betiteld met de naam ‘Ruimte voor de Vecht’. Klas 2 HAVO/VWO van het Agnieten College Nieuwleusen hebben het planologische adviesbureau ‘De Vechters’ opgericht en hebben als adviseurs voor de toekomst vervolgens ontwerpen uitgedacht die tot ontwikkeling van het Vechtgebied leiden.

  Na de inventarisatiefase in de vorm van een boottocht over de Vecht, zijn de leerlingen in de vaklessen tekenen en aardrijkskunde tot de volgende ontwikkelmogelijkheden gekomen: een logo voor eerlijke biologische boerenproducten, vakantiewoningen in de Vecht, fietspad met QR code rondom kasteel Rechteren, verplaatsbare aanlegsteiger, een paardentrail in het gebied Plaggenmars en Flipskolk en tevens daarnaast een mountainbike pad.
  De leerlingen konden, naast nog 22 deelnemende scholen, hun ideeën afgelopen vrijdag uitgebreid presenteren aan de provinciale wethouders in de Statenzaal in Zwolle. De kwaliteit van de pitch was dusdanig hoog dat Agnieten College Nieuwleusen de beste uitvoering had van alle scholen die een opdracht hadden meegekregen omtrent de Vecht. De daaropvolgende eindpitch tegen een school die adviezen gaf over de IJssel werd nipt verloren, waardoor een prachtige tweede plek werd behaald. De trofee ging mee naar Nieuwleusen en de bijbehorende taart smaakte ook overheerlijk!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.