koninklijke onderscheiding voor veteraan henk euverman

  De heer Euverman ging op 18-jarige leeftijd in militaire dienst. Na een opleiding van vier maanden bij het korps mariniers in Doorn werd hij uitgezonden naar Nederlands-Nieuw-Guinea. Hier diende hij in 1957 en 1958. Hij behoort daarmee tot de groep veteranen in Nederland, jonge mensen die zich in het buitenland in hebben gezet in oorlogssituaties, om de belangen van Nederland te verdedigen of om bevolkingsgroepen te beschermen tegen humanitaire rampen als gevolg van oorlogsgeweld.

  Veteranen Ontmoetingscentrum
  Euverman was één van de initiatiefnemers voor het organiseren van een lokale Veteranendag in Hardenberg. Daarnaast geeft hij het verhaal over oorlog en vrede door, door er over te vertellen op basisscholen, maar ook door het verzorgen van exposities, zoals een foto- en documentententoonstelling om vredesmissies van 1945 – 2015 onder de aandacht te brengen van het publiek. Hij was ook betrokken bij de oprichting van het Veteranen Ontmoetingscentrum aan de Bruchterweg in Hardenberg. Een ontmoetingsplek waar veteranen, actief dienende militairen en hun thuisfront begrip, respect en (h)erkenning bij elkaar kunnen vinden.

  In de jaren ’80 en ’90 was Euverman ook op kerkelijk gebied actief. Zo was hij achtereenvolgens ouderling in Gramsbergen en Bruchterveld. Hier was hij van 1999 tot 2003 ook voorzitter van de kerkenraad van de gereformeerde kerk vrijgemaakt. De heer Euverman was verder een aantal jaren voorzitter van het gereformeerd maatschappelijk verbond (CGMV), afdeling Bergentheim.

  Voor zijn inzet als militair in de jaren vijftig, waarbij hij de Nederlandse belangen in het buitenland diende en voor zijn vrijwillige activiteiten op het terrein van kerk en samenleving, werd de heer Euverman tijdens de lokale Veteranendag Hardenberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.