Home / Dalfsen Regio / karin sportschool

karin sportschool

Vroeger was ik sportief; ik tafeltenniste op een niet onverdienstelijk niveau (sub-top) en trainde en speelde drie- tot viermaal per week. Was behoorlijk fanatiek en sloeg nauwelijks een training over.

Later was de sport niet meer te combineren met mijn gezin. Ik heb nog wel een poging gedaan in een herenteam (erg gezellig trouwens), maar toen we kampioen werden en naar de landelijke competitie promoveerden mocht ik niet mee omdat ik een vrouw was. Toen was de lol er snel af!
De kinderen werden groter en sportten zelf. Geen wedstrijd hebben mijn man en ik van ze gemist. Je hebt een hectisch leven en het zelf sporten wordt dan even wat minder en dat is niet goed.

De laatste jaren heb ik gemiddeld eenmaal per week gesport en daar moest ik mezelf af en toe echt naartoe slepen, omdat ik geen zin had. Tot ik borstkanker kreeg vorig jaar. Gelukkig was ik er op tijd bij en had ik geen uitzaaiingen, maar het zette me wel aan het denken. Ik wilde meer sporten, ook al om de operaties fit in te gaan. Dat viel samen met de komst van een nieuwe sportschool in het dorp. De school opende voor de zomer en vanaf die tijd ben ik lid geworden. Ik heb me heel erg afgevraagd of het wel wat voor me zou zijn. Ik associeerde de sportschool altijd met strakke lijven, macho’s en glanzende sportpakjes. Vanaf de eerste keer dat ik er kwam, was ik “om”. Jong, oud, dik, dun: het maakt allemaal niet uit! Mijn streven was drie keer per week te sporten en dat houd ik aardig vol, moet ik zeggen. Niet dat ik altijd zin heb, maar ik dwing mezelf te gaan. Wanneer ik er dan eenmaal ben, valt het ook wel weer mee.

Vaak draai ik een vast rondje af: eerst een kwartier fietsen, dan twintig minuten hardlopen, buikspieroefeningen, wat oefeningen voor de ‘kipfilets’ (bovenarmen), legpress en op het eind nog tien minuten op de crosstrainer. En dat op maandag direct na het werk, op woensdag overdag en op vrijdagmiddag. Een paar maal heb ik een groepsles mee gedaan, maar ik vind het juist fijn om niet op een bepaald tijdstip te moeten sporten. Ik kan nu bijna elke dag van 7-23 uur binnen lopen wanneer het mij uitkomt en dat is heerlijk!

Karin

Lees ook

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen

REGIO – Op 20 april gaf het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.