Home / Dalfsen Regio / jody en gerhard kruizinga exposeren in gemeentehuis dalfsen

jody en gerhard kruizinga exposeren in gemeentehuis dalfsen

Jody is in 1993 tijdens een revalidatieperiode begonnen met de bouw en inrichting van een poppenhuis. Van lieverlee kwamen er steeds meer bij en haar ervaring met miniaturen nam toe. Nu is ze met een tweede en nog groter poppenhuis bezig, waarvan ze telkens een ruimte inricht, de elektriciteit aanlegt en het behang-, schilder- en houtwerk verzorgt.

Tussendoor zijn er kleinere projecten, zoals winkeltjes maken en inrichten, kijkbakken en taferelen met een bepaalde thematiek. De meeste tijd zit wel in het maken van de kleine miniaturen, zoals huishoudelijke voorwerpen, meubelstukjes, schilderijen en kleinere of grotere tapijtjes. Miniaturen zijn ook wel te koop, maar Jody’s uitdaging is toch om zoveel mogelijk zelf te maken.

Terwijl Jody met haar werk de vitrines vult, stelt haar man, Gerhard Kruizinga (1954), een aantal van zijn schilderijen tentoon. Gerhard schilderde geruime tijd onder leiding van Eric Schutte bij Bellingeweer, maar daarbij kwamen andere activiteiten wat in het gedrang. Met het afbouwen van zijn werkzame leven zal ongetwijfeld ook weer meer tijd komen voor het schilderwerk.

Deze gezamenlijke expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 8.30 tot 20.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.