Home / Dalfsen Regio / inloopbijeenkomst over kanaalvisie in lemelerveld

inloopbijeenkomst over kanaalvisie in lemelerveld

Ambitie van de Kanaalvisie is een lange termijn aanpak om de ruimtelijke kwaliteit en samenhang binnen het dorp te vergroten. Ambitie voor de openbare ruimte is dat het kanaal als een soort park de dorpsdelen aan elkaar verbindt, waar deze tot nu toe als ongewenste scheiding werd ervaren. Tijdens de inloopavond worden ook de plannen gepresenteerd voor de invulling van de locatie waar eerder de Welkoop was gevestigd.

Verbindingspark
De gemeenteraad heeft destijds bij de behandeling van de plannen voor voormalig zaal Jansen (Het plan Kloostertuin) gevraagd om een uitwerking van de visie ‘De blik op het kanaal van Lemelerveld’ (Kanaalvisie) voor de openbare ruimte in met name het gebied tussen de Driepuntbrug en de Wagenmansbrug / Weerdhuisweg/ Schoolstraat.

In de Kanaalvisie gaat het hier om een wandelpad langs het kanaal, een fietspad in plaats van de Industriestraat en zitmogelijkheden dichtbij het water. Onderdeel is ook om het gebouw en de tuin van de Parochiekerk aan de Posthoornweg meer bij het dorp te betrekken. Deze liggen nu relatief geïsoleerd en geven kansen voor kwaliteitsverbetering in het dorp.

Welkoopterrein
De eigenaar van de locatie Welkoop heeft in lijn met de Kanaalvisie plannen uitgewerkt om hier parkwoningen te bouwen aan het kanaal. Tijdens de inloopavond krijgen belangstellenden tekeningen te zien die in opdracht van de gemeente en (gedeeltelijk) in opdracht van de eigenaar van locatie Welkoop zijn gemaakt door het architectenbureau The Citadel Company uit Heino.

De gemeente Dalfsen wil in een vroeg stadium haar inwoners pro actief betrekken bij plannen. Daarom worden zij nu al in de gelegenheid gesteld om de ideeën te bekijken en hierop te reageren. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad kunnen dit meenemen in hun overwegingen over dit plan. Dit vindt naar verwachting in september plaats.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.